12.2 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

PSD nu semnează moțiunea USR PLUS. Ce altă variantă propune pentru demiterea Guvernului

PSD nu semnează moțiunea USR PLUS. Această decizie a PSD a fost anunțată, joi, de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD.

„USR e parte a problemei, nu parte a soluției”

„USR e parte a problemei, nu parte a soluției”, a susținut Sorin Grindeanu, joi, într-o conferință de presă.

Grindeanu insistă că PSD dorește să pice guvernul Cîțu. Dar în acest scop, PSD vrea ca USR PLUS să voteze moțiunea de cenzură a PSD, subliniind că PSD nu semnează moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS.

USR PLUS a anunțat, joi, că solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier, ca urmare a faptului că premierul l-a demis pe Stelian Ion (USR PLUS) din funcția de ministru al Justiției.

Partidul AUR ar semna moțiunea USR PLUS

În caz că nu intervine demisia premierului, USR PLUS depune o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Surse politice afirmă că moțiunea USR PLUS ar putea fi susținută de partidul AUR. În schimb, PSD nu semnează moțiunea USR PLUS.

Premierul a anunțat miercuri seară că propune demiterea ministrului Stelian Ion, după ce ministrul Justiției a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții „Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Propunerea de demitere a ministrului Justiției, formulată miercuri seară, a ajuns la președintele Klaus Iohannis. Șeful statului avea la dispoziție 15 zile pentru a semna decretul de revocare a ministrului. Dar șeful statului a semnat, joi, cererea de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Ministru interimar al Justiției urmează a fi Lucian Bode, care este și ministru de Interne în Guvernul Cîțu. Președintele Iohannis a semnat și decretul referitor la Lucian Bode, ca ministru interimar.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă