31 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăPSD nu semnează moțiunea USR PLUS. Ce altă variantă propune pentru demiterea...

PSD nu semnează moțiunea USR PLUS. Ce altă variantă propune pentru demiterea Guvernului

PSD nu semnează moțiunea USR PLUS. Această decizie a PSD a fost anunțată, joi, de Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD.

„USR e parte a problemei, nu parte a soluției”

„USR e parte a problemei, nu parte a soluției”, a susținut Sorin Grindeanu, joi, într-o conferință de presă.

Grindeanu insistă că PSD dorește să pice guvernul Cîțu. Dar în acest scop, PSD vrea ca USR PLUS să voteze moțiunea de cenzură a PSD, subliniind că PSD nu semnează moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS.

USR PLUS a anunțat, joi, că solicită demisia lui Florin Cîțu din funcția de premier, ca urmare a faptului că premierul l-a demis pe Stelian Ion (USR PLUS) din funcția de ministru al Justiției.

Partidul AUR ar semna moțiunea USR PLUS

În caz că nu intervine demisia premierului, USR PLUS depune o moțiune de cenzură contra premierului Cîțu. Surse politice afirmă că moțiunea USR PLUS ar putea fi susținută de partidul AUR. În schimb, PSD nu semnează moțiunea USR PLUS.

Premierul a anunțat miercuri seară că propune demiterea ministrului Stelian Ion, după ce ministrul Justiției a refuzat să dea aviz pe un act normativ care ar fi aprobat proiectul de investiții „Anghel Saligny”.

Cîțu dorea acest aviz în ședința de Guvern de miercuri, 1 septembrie 2021. După ce ministrul Stelian Ion a refuzat să dea avizul, premierul a suspendat ședința de Guvern.

Propunerea de demitere a ministrului Justiției, formulată miercuri seară, a ajuns la președintele Klaus Iohannis. Șeful statului avea la dispoziție 15 zile pentru a semna decretul de revocare a ministrului. Dar șeful statului a semnat, joi, cererea de demitere a ministrului Justiției, Stelian Ion.

Ministru interimar al Justiției urmează a fi Lucian Bode, care este și ministru de Interne în Guvernul Cîțu. Președintele Iohannis a semnat și decretul referitor la Lucian Bode, ca ministru interimar.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Exploratorii au descoperit cea mai adâncă epavă din lume, la șase kilometri sub Pacific

S-a descoperit cea mai adâncă epavă din lume care urmează să fie identificată și cercetată. Este vorba de USS Destroyer Escort Samuel B. Roberts...

Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. Ce este această afecțiune

Astăzi, 25 iunie, sărbătorim Ziua Mondială a Conștientizării Vitiligo. 1% din populația lumii trăiește cu această afecțiune. De altfel, nu este contagioasă, așa că...

Ucraina acuză că mai multe rachete au fost trase din Belarus, aliatul Moscovei

Ucraina acuză că mai multe rachete au fost trase din Belarus, aliatul diplomatic al Moscovei, înspre orașul Cernihiv, din nord-estul capitalei Kiev. Mai multe rachete...
Ultima oră
Pe aceeași temă