3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăAdrian Chesnoiu: Acuzația că am lucrat la “Doi ș’un sfert” e absurdă,...

Adrian Chesnoiu: Acuzația că am lucrat la “Doi ș’un sfert” e absurdă, avem 16 ani când s-a desființat

Noul ministru al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a apreciat aseară drept absurdă acuzația că ar fi fost ofițer “Doi ș’un sfert.”

Înainte de a fi audiat de comisia de agricultură, Emilia Șercan a publicat pe “PressOne” această “dezvăluire.”

“În CV-ul publicat peste tot am precizat că în perioada 2005, după ce am terminat cursurile Facultății de Drept din cadrul Academiei de Poliție, până în 2011, am lucrat în diverse structuri ale Ministerului de Interne în domenii care vizau investigarea fraudelor, afacerile europene, relațiile internaționale, anticorupție și afaceri interne”, a declarat Chesnoiu, în exclusivitate la Legile Puterii de la Realitatea Plus. 

citește și: Coaliția semafor

Chesnoiu a mai afirmat că s-a creat și o percepție publică negativă la adresa sa, folosindu-se asocierea cu o instituție care nu mai există demult.

Chesnoiu a lucrat la DGIPI

“Într-adevăr, în perioada 2009-2011, am activat în cadrul Direcției Generale de Informații și Protecție Internă a MAI. Faptul că mi s-a pus în cârcă această “vină” că am lucrat la “Doi ș’un sfert”, i-am specificat Emiliei Șercan (jurnalista care a lansat informația legată de noul ministru al Agriculturii – N.R.) că acest serviciu a fost desființat din 1998, avem 16 ani atunci.  (…) Iar activitatea pe care o desfășoară angajații e în slujba statului român. Eu am avut atribuții stricte în protecția personalului din cadrul Ministerului de Interne”, a mai comentat Adrian Chesnoiu.

După discuția telefonică, Emilia Șercan a rămas la titlul prestabilit: Noul ministru al Agriculturii a fost ofițer “Doi ș’un sfert,” chiar dacă Adrian Chesnoiu i-a negat acest aspect al carierei sale.

UM 0215, „Doi și-un sfert”, cum se mai numea celebrul serviciu de informații al MAI, a fost desființat în mai 1998, printr-o hotărâre CSAT.”Aveam 16 ani când s-a desființat.”

Potrivit CV-ului, Adrian Chesoiu s-a născut în luna mai a anului 1982. Pe vremea desființării UM 0215 era elev de liceu.

Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Erdogan: „Sper ca lira turcească să se stabilizeze în curând”

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că speră că ratele de schimb valutar să se stabilizeze în scurt timp și a promis din...

Inițiativa lui Macron: misiune europeană comună în Afganistan

Emmanuel Macron, președintele Franței, își dorește să existe cât mai curând o misiune europeană comună pentru Afganistan. Mai multe ţări europene lucrează la deschiderea unei...

Republica Moldova, în faliment, dar cu coada pe sus

Nicu Popescu, ministrul de Externe din Republica Moldova, ce a studiat la Moscova și Budapesta și-a amintit că limba oficială este româna și lasă...
Ultima oră
Pe aceeași temă