1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeInternaționalPilot acuzat de tentativă de omor. Aflat în timpul liber, acesta a...

Pilot acuzat de tentativă de omor. Aflat în timpul liber, acesta a intrat în cabină și a încercat să prăbușească un avion

Un pilot care se afla în timpul liber a fost acuzat de tentativă de omor. Acesta ar fi încercat să prăbușească un avion plin cu pasageri, transmite BBC.

Suspectul stătea în cabina de pilotaj a unui avion Alaska Airlines, în spatele căpitanului și copilotului, potrivit unui comunicat al companiei aeriene. Potrivit poliției, ar fi vorba despre Joseph David Emerson, în vârstă de 44 de ani.

Aeronava se îndrepta de la Everett, Washington, către San Francisco, California, cu 80 de pasageri la bord.

În urma incidentului, avionul a fost redirecționat către Portland, Oregon, iar suspectul a fost reținut fără incidente, au spus oficialii.

Membrii echipajului de pe zborul Alaska Airlines 2059 au raportat incidentul la controlorii traficului aerian.

Într-o înregistrare, unul dintre piloți a fost auzit spunând “L-am scos din cabina de pilotaj pe tipul care a încercat să oprească motoarele și acum nu pare să provoace probleme.”

“Cred că este calm”, a adăugat pilotul. El a solicitat prezența poliției imediat ce aterizează.

Zborul, operat de Horizon Air, trebuia să decoleze la ora locală 17:25 și să ajungă la San Francisco la ora 19:30.

Cu toate acestea, zborul a fost deviat spre Portland și în cele din urmă a decolat de acolo spre destinația prevăzută la ora 19:18.

„Toți pasagerii de la bord și-au continuat călătoria cu un alt avion”, se arată într-un comunicat al Alaska Airlines. „Suntem recunoscători pentru gestionarea profesionistă a situației de către echipajul de zbor și apreciem calmul și răbdarea pasagerilor noștri pe parcursul acestui eveniment”, a adăugat compania aeriană. Suspectul se confruntă acum cu 83 de capete de acuzare pentru tentativă de omor.

Oficialii au declarat că nu sunt siguri când va fi pus sub acuzare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cum poate ajuta toaleta ecologică la reducerea amprentei de carbon

Într-o eră în care preocupările legate de schimbările climatice și impactul asupra mediului devin tot mai accentuate, căutăm soluții inovatoare pentru a diminua amprenta...

Vlad Voiculescu, urmărit penal în dosarul achizițiilor de vaccinuri anti-COVID

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat că fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu este urmărit penal pentru abuz în serviciu, cu consecinţe deosebit de...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...
Ultima oră
Pe aceeași temă