31.5 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăEconomiePilonul 3 a ajuns la un nivel istoric

Pilonul 3 a ajuns la un nivel istoric

Piața pensiilor private din România a ajuns, la finalul primului trimestru din 2024, la active totale de 140 de miliarde de lei, în creștere cu aproape 31 % față de aceeași perioadă a anului precedent și cu 6,5% comparativ cu finalul anului 2023.

Potrivit unui raport al Autorității de Supraveghere Financiară, ca pondere în PIB, activele totale ale sistemului de pensii private au înregistrat un nivel de aproximativ 8,7% la finalul lunii martie 2024, marcând o evoluție pozitivă de-a lungul ultimilor ani.

În primul trimestru din 2024, volatilitatea activelor unitare nete ale fondurilor de pensii private a fost una moderată, fără șocuri pe termen scurt, scrie stiripesurse.ro.

Pilonul trei a ajuns la un maxim istoric de 14o de miliarde de lei, crescând cu 30,2% față de anul precedent.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă