22.8 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăPoliticăPeste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1000 de persoane la înmormântarea președintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma

Peste 1.000 de persoane l-au condus, joi, pe ultimul drum pe preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, care a fost înmormântat la Jariştea, localitatea sa natală, potrivit agerpres.ro.

La slujba de înmormântare oficiată de ÎPS Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, alături de un sobor de preoţi, au participat numeroase personalităţi ale scenei politice româneşti, care au dorit să aducă un ultim omagiu colegului lor. Printre aceştia s-au numărat premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, europarlamentarii Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău, alături de mai mulţi oficiali din cadrul Guvernului, parlamentari şi membri ai Partidului Naţional Liberal.

De asemenea, au fost prezenţi la Jariştea reprezentanţi ai administraţiilor locale şi judeţene din Vrancea, dar şi sute de persoane care l-au cunoscut pe Cătălin Toma şi au dorit să îl conducă pe ultimul drum.

Cătălin Toma a decedat sâmbătă, 17 februarie, la un spital din Capitală, unde a ajuns cu o seară înainte, transferat de urgenţă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani.

La începutul săptămânii trecute, pe 12 şi 13 februarie, Cătălin Toma participase, la Paris, la lucrările Biroului Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa (CPLRE), în calitate de prim-vicepreşedinte al Comisiei de Guvernanţă.

Cătălin Toma a fost ales în urmă cu patru ani în funcţia de preşedinte al CJ Vrancea, când l-a învins pe social-democratul Marian Oprişan.

Anterior, a fost primar al comunei Jariştea, dar şi senator din partea PNL, în perioada 2016 – 2020.

Președintele CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, va fi înmormântat în comuna sa natală, Jariștea

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, va fi înmormântat joi la Jariştea, comuna sa natală, a informat echipa sa de comunicare, potrivit agerpres.ro.

“Înmormântarea preşedintelui CJ Vrancea, Cătălin Dumitru Toma, va avea loc joi, 22 februarie, la ora 11,00, la Jariştea. Trupul neînsufleţit va fi depus luni, 19 februarie, la Biserica ‘Adormirea Maicii Domnului’, parohia Jariştea I”, se arată într-o postare pe contul său de Facebook.

Cătălin Toma, în vârstă de 46 de ani, a decedat sâmbătă dimineaţa la un spital din capitală, unde ajunsese în urmă cu o zi, în stare gravă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Respiră aerul curat de munte de pe terasa propriei tale locuințe. Alege confortul caselor și apartamentelor oferite de YAELE Invest Construct

Dacă dorești să găsești o locuință aproape de natură și să te bucuri de un refugiu montan numai al tău, avem vești bune pentru...

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult față de perioada similară din 2023

Câştigul salarial mediu net a fost de 4.876 lei în februarie, în creştere cu 17 lei (+0,3%) faţă de luna ianuarie 2024. Comparativ cu...

Motrenismul

În istoria Regatului român, probabil cea mai suveranistă perioadă din istoria poporului român, au existat mai multe curente de gândire: poporanismul, semănătorismul și trăirismul....
Ultima oră
Pe aceeași temă