11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInternaționalPercheziții la sediul UBER din Portugalia

Percheziții la sediul UBER din Portugalia

Poliția portugheză și agenții fiscali au percheziționat marți sediul Uber Technologies din Lisabona, ca parte a unei investigații mai ample și a unor raiduri care vizează unii dintre partenerii săi de livrare, dar nu și unitatea locală a companiei americane, a precizat Uber, potrivit Reuters.

Într-o declarație, Uber a confirmat perchezițiile și a precizat că “nu este entitatea vizată”. Aceasta colaborează cu autoritățile și furnizează toate informațiile solicitate.

Parchetul a precizat, într-o declarație separată, că ofițerii au efectuat marți 65 de percheziții în cadrul unei anchete privind suspiciuni de fraudă fiscală în valoare de 28 de milioane de euro (30 de milioane de dolari).

Presupusa fraudă a implicat parteneri care furnizau servicii de livrare unei societăți comerciale anonime, care ar fi “beneficiat de emiterea unor facturi ce nu corespundeau serviciilor prestate în mod real”, se arată în comunicat.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă