20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăPoliticăÎn timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu,...

În timp ce PNL și PSD ar căuta un înlocuitor pentru Cîrstoiu, Sebastian Burduja își prezintă “Planul pentru București”

Sebastian Burduja, ministru al Energiei și președinte al filialei PNL București, își prezintă noua lui carte, care se intitulează “Planul pentru București”.

Sebastian Burduja vorbește despre această carte în mai multe mesaje pe care le-a postat pe facebook. Cel mai recent mesaj pe acest subiect a apărut în ziua de 15 aprilie 2024.

Poate nu întâmplător, în aceeași zi, 15 aprilie, liderii coaliției PSD – PNL au avut o ședință în care au analizat posibilitatea găsirii unui alt candidat comun la Primăria Capitalei, în locul lui Cătălin Cîrstoiu.

Mesajul postat pe facebook de Sebastian Burduja a fost următorul:

Bucureștiul, inima economică a României, avea nevoie de multă vreme de inițiativă. De aceea, cartea pe care am scris-o, “Planul pentru București”, reprezintă viziunea mea și a unei echipe de profesioniști, gata să facă Marele București.

Am adunat în paginile cărții soluții concrete la problemele cu care se confruntă Capitala României. De la traficul aglomerat la lipsa spațiilor de parcare, am conturat pașii către o transformare benefică pentru toți locuitorii.

Problema parcărilor poate fi abordată cu succes prin modele deja testate în alte orașe europene, precum Berlinul, și prin colaborarea între sectorul public și cel privat. O evidență digitală a locurilor de parcare libere, amenajarea unor spații pentru parcare pe terenuri nefolosite și construcția de parcări subterane sau modulare.

Îmi doresc totodată să facem un “București coolt”, un oraș care îmbină istoria sa bogată cu inovația și modernitatea. Propunerea “Scan Bucharest” ar putea fi un prim pas spre promovarea unei experiențe urbane autentice și digitale în același timp. Placuțe cu informații și cod QR amplasate la clădirile încărcate de istorie. Bucureștiul Viitorului a început. Schimbarea vine, iar toate acestea depind de fiecare dintre noi.

Înainte ca PNL și PSD să decidă că vor avea un candidat comun la funcția de primar general, candidatul potențial al PNL era Sebastian Burduja. În paralel, din partea PSD, Gabriela Firea anunțase că vrea să candideze la funcția de primar general.

La începutul lunii aprilie 2024, un sondaj de opinie îl plasa pe Cristian Popescu Piedone drept favorit în cursa pentru Primăria Capitalei. În respectivul sondaj, Piedone era urmat de Nicușor Dan și de Sebastian Burduja.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Premierul Ciolacu este primit în Turcia de președintele Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri din Europa

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, în Turcia, cu președintele Recep Tayyip Erdoğan, unul dintre cei mai influenți lideri politici din Europa. Premierul Ciolacu și...

Securicii au pus frișcă sintetică pe blatul electoral

Campania electorală pentru alegerile locale și europarlamentare e plină de ciudățenii. Pe lângă faptul că nu ni se spune nimic despre viziunea României privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă