7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăInternaționalPartidele de extremă-dreapta vor să câștige la alegerile europarlamentare de anul viitor

Partidele de extremă-dreapta vor să câștige la alegerile europarlamentare de anul viitor

Partidele europene de extremă dreapta s-au întâlnit în Italia, promițând să remodeleze Uniunea Europeană după alegerile europarlamentare de anul viitor, întărind abordarea blocului în ceea ce privește imigrația și atenuarea politicilor climatice pentru a proteja locurile de muncă și industria, notează Reuters.

Mai multe partide din diferite țări s-au întâlnit la Florența, galvanizate de alegerile generale de luna trecută din Olanda, care au adus o victorie surprinzătoare Partidului Libertății (PVV) al lui Geert Wilders, un partid anti-imigrație.

“Obiectivul nostru este ca (noi) să devenim cel puțin al treilea (grup din Parlamentul UE) ca mărime, după centru-dreapta și socialiști, și să fim decisivi”, a declarat vicepremierul italian Matteo Salvini, care a găzduit reuniunea.

Grupul de extremă-dreapta Identitate și Democrație (ID) este în prezent al șaselea ca mărime în adunarea UE, după grupurile liberale, verzi și conservatoare, dar datele actuale din sondaje îl plasează pe poziția a patra.

Salvini, care nu a reușit să o includă în alianța sa pe prim-ministrul Giorgia Meloni și partidul ei, Frații Italiei, care conduce în sondaje, a fost în fruntea unui precedent efort nereușit în 2019 pentru o pătrundere a extremei drepte în alegerile europene.

Adresându-se mitingului de la Florența prin intermediul unei legături video, Wilders a declarat că speră că succesul său, “un cutremur politic în Olanda și în Europa”, ar putea fi “începutul unui val de victorii în alegerile naționale” pentru aliații cu idei similare.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Curtea Supremă a SUA se va sesiza în problema imunității penale invocate de Donald Trump

Curtea Supremă a Statelor Unite(SUA) a acceptat miercuri să se sesizeze în problema imunităţii penale invocate de Donald Trump şi să o examineze la...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

România a învins Croația cu 26-24 în preliminariile EHF Euro 2024 la handbal feminin

Lorena Ostase a marcat miercuri nouă goluri, înlocuind-o cu succes pe Crina Pintea, retrasă de la naționala de handbal feminin. România a câștigat cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă