14.7 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăInternaționalParlamentul Suediei a numit luni ca prim-ministru pe conservatorul Ulf Kristersson

Parlamentul Suediei a numit luni ca prim-ministru pe conservatorul Ulf Kristersson

Parlamentul Suediei a aprobat, luni, numirea în funcţia de prim-ministru a politicianului conservator Ulf Kristersson, liderul coaliţiei de centru-dreapta de la Stockholm, pe baza unui program care vizează combaterea infracţionalităţii şi limitarea imigraţiei.

Ulf Kristersson, în vârstă de 58 de ani, a fost confirmat în funcţia de prim-ministru cu un raport de voturi de 176 la 173, potrivit agenţiei The Associated Press, relatează Ziarul Financiar.

Ulf Kristersson beneficiază de majoritate în Riksdag, Parlamentul Suediei, prin alianţa cu formaţiunea Democraţii Suediei, fondată în anii 1980 de politicieni de extremă-dreapta.

Parlamentul Suediei l-a ales ca prim-ministru pe Ulf Kristersson, un politician conservator, dar coaliția e susținută și de un partid de extremă-dreaptă

Partidul şi-a modificat doctrina în ultimii ani, orientându-se spre curentul politic principal, dar grupurile parlamentare îl considerau până acum prea radical pentru o colaborare.

Coaliţia de centru-dreapta condusă de Ulf Kristersson este formată din Partidul Moderat, Partidul Creştin-Democrat şi Partidul Liberal.

“Este minunat, sunt recunoscător. Sunt bucuros că am primit încrederea Parlamentului, sunt umil în faţa sarcinilor care ne aşteaptă”, a declarat Ulf Kristersson.

Lacrimi și emoții la aprobarea extinderii NATO în Suedia și Finlanda

Delegații Suediei și Finlandei au fost emoționați până la lacrimi în momentul în care parlamentul german a votat vineri (8 iulie) pentru acceptarea Suediei și Finlandei ca noi membri ai NATO. Reprezentanții statelor membre NATO au semnat oficial protocoalele de aderare pentru cele două țări marțea trecută (28 iunie), în timpul summitului NATO de la Madrid, Spania.

„Nu cu mult timp în urmă se spunea că NATO este în moarte cerebrală. Asta era greșit. De NATO nu auzim prea multe, deoarece nu joacă un rol dominant atunci când nu este în centrul evenimentelor, dar este acolo la nevoie. Exact ca acum”, a declarat ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, în fața parlamentului german, înainte de vot.

Rezultatul votului a fost întâmpinat cu aplauze de către parlamentari, majoritatea votând în favoarea acestuia. Germania a devenit una dintre cele mai rapide țări care a ratificat extinderea, venind imediat după Canada, care a votat în favoarea extinderii miercuri (6 iulie).

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crina Duță, noi metode educaționale la Punctul IT București

Crina Duță explică beneficiile pentru copii ale noilor metode educaționale de la Punctul IT și modul de desfășurare al acestora în două locații noi...

Rata şomajului a crescut la 5,7%, în ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

Rata şomajului în luna ianuarie 2024 a fost, în formă ajustată sezonier, de 5,7%, în creştere cu 0,1 puncte procentuale faţă de cea înregistrată...

Vreme schimbătoare, dar în general caldă. Prognoza pe următoarele două săptămâni

Alternanţele termice, cu valori maxime de până la 18 grade dar şi minime de -4 grade la munte, şi precipitaţiile pe arii relativ extinse...
Ultima oră
Pe aceeași temă