18.9 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSocialJustițieParchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri...

Parchetul European face percheziții la Botoșani într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

Biroul din Cluj-Napoca al Parchetului European (EPPO) efectuează joi percheziţii în mai multe locaţii din judeţul Botoşani, inclusiv în instituţii publice, în cadrul unei anchete ce vizează o fraudă de 160.000 de euro, care implică fonduri UE pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al EPPO, percheziţiile au loc la locuinţa unui actual funcţionar public, la trei foşti funcţionari publici şi la domiciliile altor şase persoane care ar fi implicate în această activitate infracţională.

De asemenea, au loc descinderi la sediul Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani şi la sediul unde activează cinci organizaţii care au primit granturi din fonduri europene.

Douăzeci de persoane, atât suspecţi, cât şi martori, vor fi aduse la sediul unităţii de Poliţie pentru audieri.

Potrivit anchetei, în perioada 2018 – 2021, suspecţii au obţinut granturi legate de proiecte pentru sprijinirea tinerilor care caută un loc de muncă, efectuează stagii de practică sau urmează cursuri care să-i ajute la angajare. Granturile au fost finanţate din Fondul Social European (FSE), iar suma totală obţinută a fost de 160.000 de euro.

Se presupune că suspecţii au depus documente cu date incorecte la Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Botoşani pentru a fi eligibili pentru granturi.

Totodată, se presupune că oficialii Agenţiei de ocupare a forţei de muncă au ajutat organizaţiile care îşi desfăşoară activitatea în sectorul formării profesionale să completeze cererile pentru granturi şi, în final, să le primească.

Conform dovezilor, proiectele nu au fost realizate şi nu s-au desfăşurat training-urile pentru stimularea capacităţii de angajare a tinerilor.

La percheziţii participă zeci de poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi Jandarmeria Română – Inspectoratul de Jandarmerie Judeţean Botoşani.

Parchetul European derulează o anchetă la Inspectoratul de Aviație al MAI

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kovesi, derulează o anchetă la Inspectoratul General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne al României.

European Public Prosecutor’s Office (EPPO) a anunțat, la data de 12 septembrie 2023, că derulează o investigație la Inspectoratul General de Aviație din România, instituție aflată în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) al României.

EPPO este o structură a Uniunii Europene și este condus de Laura Codruța Kovesi, fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România. EPPO are și procurori delegați în 22 de țări membre ale UE. Dintre aceștia, 20 de procurori delegați lucrează în România.

Comunicatul transmis de EPPO precizează că la ancheta EPPO colaborează, în România, Direcția Generală Anticorupție (DGA) și Institutul Național de Criminalistică. Investigația se referă la achiziții cu fonduri europene pe care le-ar fi desfășurat Inspectoratul General de Aviație al MAI.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Evenimente de Noaptea Muzeelor

Evenimentul Noaptea Muzeelor, aflat la a XX-a ediţie, se va desfăşura în România pe tot parcursul zilei de astăzi.La eveniment şi-au anunţat participarea muzee,...

Tragedie la Marea Neagră! O navă s-a scufundat. Trei persoane sunt date dispărute

Sâmbătă dimineață, o navă sub pavilion tanzanian s-a scufundat în Marea Neagră, la 26 de mile marine de Sf. Gheorghe, anunță Autoritatea Navală Română....
Ultima oră
Pe aceeași temă