6.4 C
București
duminică, 18 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiPapa Francisc își conduce prima audiență generală după operație

Papa Francisc își conduce prima audiență generală după operație

Credincioșii au fost ușurați miercuri (28 iunie) să-l vadă pe Papa Francisc într-o formă bună, în timp ce acesta conducea prima audiență generală în Piața Sf. Petru după operație.

Francisc, 86 de ani, a fost operat pe 7 iunie pentru a-și repara o hernie abdominală în spitalul Gemelli din Roma, unde și-a petrecut nouă zile recuperându-se, potrivit Reuters.

Papa Francisc și-a ținut prima audiență generală de după operație, urmând ca în luna iulie să se odihnească

În mod tradițional, Papa își ia concediu toată luna iulie, binecuvântările de duminică fiind singurele sale apariții publice, așa că va avea toată luna viitoare să se odihnească înainte de călătoriile sale.

Francisc urmează să meargă în Portugalia între 2 și 6 august pentru Ziua Mondială a Tineretului și să viziteze Altarul din Fatima.

Recuperarea papei Francisc merge bine după operaţia la nivelul abdomenului

Recuperarea papei Francisc Roma continuă bine, la aproape o săptămână după operaţia la nivelul abdomenului, a anunţat marţi Vaticanul, transmite agenţia DPA.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, s-a odihnit bine pe parcursul nopţii de luni spre marţi, iar rezultatele analizelor sale de sânge sunt normale, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Liderul Bisericii Catolice continuă să urmeze fizioterapia respiratorie în cadrul spitalului Gemelli din Roma unde este internat.

În cursul dimineţii, papa Francisc a lucrat, a citit şi s-a rugat în capela apartamentului său privat din spital, a precizat Bruni, potrivit agerpres.ro.

Recuperarea Papei Francisc decurge bine, după intervenţia chirurgicală abdominală pentru risc de obstrucţie intestinală

Papa a fost supus unei intervenţii chirurgicale abdominale pentru risc de obstrucţie intestinală, sub anestezie generală, miercurea trecută. Potrivit chirurgului, intervenţia a fost realizată cu succes.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Istvan Kovacs, delegat în optimile Ligii Campionilor. Ce meci va arbitra

Arbitrul român Istvan Kovacs va „fluiera” meciul dintre Inter Milano şi Atletico Madrid, care va avea loc marţi, de la ora 22:00, pe Stadionul...

Ministerul Muncii va oferi stimulente pentru tinerii care intră pe piața muncii

Într-o inițiativă menită să încurajeze integrarea tinerilor pe piața muncii, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin intermediul Agenției Naționale de Ocupare a Forței...

După 12 ani de absență, naționala masculină de polo a României merge la Jocurile Olimpice

Naţionala masculină de polo pe apă a României s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, în contextul retragerii Africii de Sud, echipă care...
Ultima oră
Pe aceeași temă