27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalPapa Francisc a avertizat asupra efectului domino al războiului în planul internațional

Papa Francisc a avertizat asupra efectului domino al războiului în planul internațional

Papa Francisc a tras joi un semnal de alarmă cu privire asupra „efectului domino” al conflictelor și războiului asupra relațiilor internaționale.

„Pacea este urgentă, pentru că orice conflict militar sau izbucnire de tensiuni și confruntări astăzi nu poate avea decât un efect domino negativ și amenință grav sistemul relațiilor internaționale”, a spus Papa, potrivit AFP.

Liderii sunt îndemnați „să renunțe la orice retorică agresivă și distructivă care duce la destabilizarea lumii și să înceteze conflictele și vărsările de sânge”.

Papa avertizează asupra „efectului domino” al războiului: declarația nu face referire la Ucraina

Declarația în 35 de puncte nu a făcut însă nicio referire la conflictul de aproape șapte luni din Ucraina.

Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a lansat acest avertisment la finalul celui de-al 7-lea Congres al liderilor religiilor mondiale și tradiționale.

Întâlnirea interconfesională, care are loc o dată la 3 ani, a reunit aproximativ 100 de delegații din 50 de țări.

De asemenea, în declarație Papa Francisc își manifestă sprijinul pentru „protejarea drepturilor și demnității femeilor și îmbunătățirea statutului lor social ca membri egali ai familiei și societății”.

Papa avertizează asupra „efectului domino” al războiului: femeilor să le fie acordate roluri și responsabilități mai mari


Papa a făcut un apel personal pentru ca femeilor să le fie acordate „roluri și responsabilități mai mari”, conform romania24.ro.

„Câte decese ar fi evitate dacă femeile s-ar afla în centrul procesului decizional!”, a declarat el.

În ultima zi a călătoriei sale apostolice în Kazahstan, papa a vizitat Catedrala „Our Lady of Perpetual Help”, unde a ținut un discurs în aplauzele călduroase ale clerului local.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Război în Ucraina – Ziua 585 – O dronă ucraineană a rănit o persoană și a deteriorat o clădire în regiunea Briansk

UPDATE 7:00 - Un atac cu dronă din partea Ucrainei, care a avut loc sâmbătă în regiunea Briansk din sudul Rusiei, a rănit...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...
00:01:27

VIDEO. Momentul în care explodează bomba la o clădire guvernamentală din Turcia

Guvernul turc a declarat că doi teroriști au comis un atac cu bombă în fața clădirilor Ministerului de Interne din Ankara, adăugând că unul...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies