27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalPapa a semnat în 2013 o scrisoare de demisie

Papa a semnat în 2013 o scrisoare de demisie

Papa Francisc a dezvăluit într-un nou interviu publicat duminică că, după ce a fost ales în 2013, a semnat o scrisoare de demisie pe care să o folosească în cazul în care, într-o zi, probleme de sănătate grave și permanente ar fi făcut imposibilă îndeplinirea sarcinilor sale, notează Reuters.

Francisc, care a împlinit sâmbătă 86 de ani și pare a fi într-o stare de sănătate bună, cu excepția unei afecțiuni la genunchi, a făcut acest comentariu într-un interviu acordat ziarului spaniol ABC.

Francisc a spus că i-a dat scrisoarea secretarului de stat al Vaticanului de la acea vreme, cardinalul Tarcisio Bertone, care a rămas din papalitatea anterioară a lui Benedict al XVI-lea. Bertone a rămas în această funcție timp de aproximativ șase luni după ce Francisc a fost ales la 13 martie 2013.

Francisc a spus de multe ori că ar demisiona dacă starea de sănătate l-ar împiedica să conducă Biserica Romano-Catolică, care numără 1,3 miliarde de membri.

Francisc a fost întrebat dacă el crede că ar trebui stabilită o normă oficială pentru cazurile în care problemele de sănătate sau un accident împiedică un papă să-și facă meseria.

“Mi-am semnat deja demisia. Tarcisio Bertone a fost secretar de stat. Am semnat-o și i-am spus că dacă mi se întâmplă ceva din motive personale sau medicale, să prezinte această demisie”, a declarat Francisc, citat de Agerpres.

“Nu știu cui i-o fi dat-o cardinalul Bertone, dar eu i-am dat-o când era secretar de stat”, a spus Francisc, adăugând că o dezvăluie pentru prima dată în public.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

George Simion, gonit de la Festivalul Micului de “AUR”

Liderul AUR a fost gonit de la festivalul micului de... aur! Un grup de tineri revoltați de prezența membrilor partidului extremist, în frunte...

Ministerul Investițiilor așteaptă 608 milioane de euro rambursări de la CE

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a transmis Autorităţii de Certificare şi Plată (ACP) din cadrul Ministerului Finanţelor, spre certificare şi rambursare, declaraţii de...

Cum va fi vremea în Octombrie

   „Vremea va fi în continuare caldă. Ultima...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies