29.3 C
București
miercuri, 17 august 2022
AcasăȘtirile zileiMediuOtopeni și Măgurele, ecologizare eficientă cu ajutorul tinerilor și voluntarilor

Otopeni și Măgurele, ecologizare eficientă cu ajutorul tinerilor și voluntarilor

În județul Ilfov, în câteva localități, printre care Otopeni și Măgurele, primăvara a adus campania națională de ecologizare „ Curățăm România!”.

Aici, începând cu data de 25 mai 2022, la inițiativa TNL Otopeni, au avut loc trei campanii de ecologizare la care au luat parte tineri, dar și cetățeni de toate vârstele.

Totodată, în data de 5 iunie 2022, la acțiunea de ecologizare a tinerilor liberali din Ilfov, de la Măgurele au luat parte și reprezentanți ai conducerii județului Ilfov, printre care președintele Consiliului Județean, Hubert Thuma.

„ Am strâns gunoaie aruncate la întâmplare. Obiceiul nesăbuit de a arunca tot ce nu mai este folositor, pe marginea râului Argeș, de lângă parcul din Dumitrana, are efecte negative uriașe, pe termen lung, asupra mediului înconjurător. Acțiunea de ecologizare, pe care Tineretul Național Liberal a inițiat-o cu ocazia 𝗭𝗶𝗹𝗲𝗶 𝗠𝗼𝗻𝗱𝗶𝗮𝗹𝗲 𝗮 𝗠𝗲𝗱𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗜̂𝗻𝗰𝗼𝗻𝗷𝘂𝗿𝗮̆𝘁𝗼𝗿, este un alt bun prilej să conștientizăm că trebuie să avem grijă de tot ceea ce înseamnă natură.
Îi felicit pe tinerii de la TNL Ilfov pentru implicare! Sunt curajoși, au ceva de spus, iar datoria noastră, a tuturor, este să îi sprijinim și să îi încurajăm, pentru că ei sunt viitorul ”, a transmis acesta atunci.

Sâmbătă, 25 iunie, a avut loc a treia rundă a acestei campanii ce s-a desfășurat în parcul Odăile, din Otopeni, una în care s-au format 3 echipe si s-au luat la pas o parte din străzile cartierului Odăile.

La această acțiune, alături de tineri și voluntari, au participat și deputatul PNL de Ilfov, Daniel Gheorghe, subprefectul județului Ilfov, Andrei Scutelnicu, precum și locuitori din zonă.

Campania naţională de ecologizare „Curăţăm România!”. Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunță strîngerea a peste 300 de tone de deşeuri.

După primele două săptămâni de la debutul campaniei naţionale „Curăţăm România!”, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor anunță strîngerea a peste 300 de tone de deşeuri. Pe lângă ecologizare, campania mai vizează activități de educare a populației, dezvoltarea spiritului civic și de creştere a calităţii vieţii. Potrivit datelor centralizate de minister, Regia Naţională a Pădurilor Romsilva a colectat peste 130 de mii de kg de PET-uri, doze de aluminiu, plastic şi deşeuri menajere. O cantitate similară de deșeuri a fost colectată și de Administraţia Naţională Apele Române, iar Rezervaţia Biosferei Delta Dunării anunță că a strâns peste 16.mii de kg de plastic, sticlă, hârtie/carton şi metal, conform rfi.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

UK: Bicicliștii ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare și asigurări, la fel ca la mașini

Bicicliștii ar putea fi supuși acelorași reguli ca și șoferii, conform unei serii de noi propuneri de modificare a legislației rutiere din Marea Britanie. Potrivit...
00:01:52

VIDEO: Războiul face viața mai grea pentru persoanele cu deficiențe de vedere din Ucraina

De când Rusia a invadat Ucraina, Viktor Solovyanenko a ieșit cât mai puțin posibil din casă, deoarece se teme să nu calce pe muniție...

UK: Bicicliștii ar putea avea nevoie de plăcuțe de înmatriculare și asigurări, la fel ca la mașini

Bicicliștii ar putea fi supuși acelorași reguli ca și șoferii, conform unei serii de noi propuneri de modificare a legislației rutiere din Marea Britanie. Potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă