36.4 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialAdministratieOrdonanța antidrog a fost modificată

Ordonanța antidrog a fost modificată

Permisul auto poate fi reținut maximum 72 de ore pentru suspiciune de consum de droguri

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul a modifica în ședința de joi, 11 iulie, Ordonanţa de urgenţă privind siguranţa rutieră. Noul text va prevedea că, în cazul în care rezultatul testelor antidrog nu vine în cel mult 72 de ore, atunci şoferii primesc înapoi carnetele de conducere, ridicate de polițiști. Vechea Ordonanță stipula că un șofer poate avea permisul suspendat, până la aflarea rezultatului testelor antidrog.

„Am cerut Ministerului de Interne să ţină cont de observaţiile societăţii civile, pentru că aşa este firesc. Dacă statul nu are capacitatea administrativă de a rezolva problema testării într-un termen rezonabil, nu trebuie să-i pedepsim pe români”, a declarat Marcel Ciolacu.

 „Vom monitoriza foarte atent în continuare problema testării antidrog, doar aşa putem preveni tragedii, precum cea de la 2 Mai”.

Marcel Ciolacu, premierul României

În accidentul din stațiunea 2 Mai, în mașina lui Vlad Pascu, cel care a provocat accidentul mortal, au fost depistate droguri, cu câteva ore înainte de accidentul în care au murit doi tineri. Cu toate acestea, Vlad Pascu NU a fost testat antidrog.

„Pregătim inclusiv norme privind recoltarea, depozitarea şi transportul mostrelor în vederea testării antidrog. Vor fi gata în cinci zile de la intrare în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă de azi. Sper că domnul ministru Predoiu a învăţat lecţia şi, în viitor, nu va pune căruţa înaintea cailor”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite

Destinații de vis spun stop turiștilor

Ce determină această revoluție turistică și de ce localnicii fac alergie la turiști Penuria de locuințe, trafic, zgomot, poluare și gunoi, acestea sunt efectele supraturismului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă