16 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Ordinul de detașare pentru medicii școlari a fost anulat, iar ei revin în școli

Ordinul a fost anulat vineri și aceștia se întorc în școli. Direcţiiile de Sănătate Publică trebuie să găsească o altă soluţie, spune Arafat. „E prin ordin dat de comandantul acţiunii detaşarea, având în vedere că se deschid şcolile noi nu puteam să mai ţinem personalul sanitar al şcolilor, asistenţi şi medici la DSP. Am dat ordinul de revenire, am anulat ordinul de detaşare, acum direcţiile de sănătate publică pot găsi rezidenţi, alte categorii de medici, de asistenţi şi atunci îi detaşăm. Dacă o şcoală intră în scenariul de online atunci Direcţia de Sănătate Publică poate să ceară pe durata respectivă redetaşarea personalului către ei”, a afirmat Raed Arafat, duminică seara la Antena 3. 

Întrebat dacă este posibil să se mărească numărul de cazuri de COVID-19 după deschiderea şcolilor, Arafat a admis că este posibil să se întâmple acest lucru, însă rămâne de văzut dacă această creştere este controlabilă, în sensul în care să nu pună presiune pe sistemul de sănătate.

„Acest lucru nu poate nimeni să îl nege şi să apară o creştere. Acum dacă această creştere este controlabilă sau nu, o să vedem. Controlabilă înseamnă că este în parametrii în care impactul pe sectorul sanitar să nu fie unul care să îl blocheze. Să nu se blocheze ATI şi secţiile care sunt destinate cu oxigen, pentru că totul, dacă vedeţi toate ţările care iau măsuri, iau în calcul impactul pe sistemul sanitar, ca să facă faţă sistemul sanitar. La noi am ajuns la un vârf în noiembrie,” a adăugat Arafat. 

Ultima oră
Pe aceeași temă