25.7 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalOptsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava...

Optsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania

Optsprezece migranți au murit și alții au fost răniți atunci când o mulțime uriașă a încercat să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania, spun oficialii din Marocul vecin.

Rapoartele spun că unii dintre cei care au murit au căzut de pe un gard de frontieră, scrie BBC.

Mai mulți membri ai personalului de securitate și migranți au fost internați la spital pentru tratament în urma confruntărilor de vineri dimineață.

A fost prima tentativă de trecere în masă de acest tip de la reluarea relațiilor diplomatice dintre Spania și Maroc în martie.

Dezghețul privind relațiile a venit după ce Spania a susținut planul de autonomie al Marocului pentru regiunea disputată a Saharei de Vest.

Oficialii spanioli spun că mai multe sute de persoane au încercat să pătrundă în enclavă după ce au tăiat gardurile.

Cei mai mulți au fost forțați să se întoarcă, dar peste 100 de persoane au reușit să treacă și sunt procesate într-un centru de primire, au adăugat ei.

Melilla și Ceuta, o altă enclavă spaniolă, au devenit în ultimii ani un punct de concentrare pentru migranții, în special subsaharieni, care încearcă să ajungă în Europa.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...
00:00:57

VIDEO: Incendiile de vegetație obligă 1.500 de persoane să își părăsească locuințele din Spania

Incendiile de vegetație au făcut ravagii duminică, 14 august, în jurul orașului Anon de Moncayo din provincia Zaragoza, în nord-estul Spaniei, amenințând locuințe și...

Piața de investiții imobiliare a crescut în prima jumătate a anului, studiu

Prima jumătate a lui 2022 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare totală de 336milioane de euro în România, cu aproximativ 13% peste nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă