28.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăInternaționalOperațiunile au fost reluate pe aeroportul din Geneva

Operațiunile au fost reluate pe aeroportul din Geneva

Operaţiunile au fost reluate miercuri seară pe aeroportul din Geneva, care a fost închis câteva ore din cauza unui avion privat care a rămas blocat în noroi, a anunţat aeroportul pe site-ul său, notează AFP, potrivit agerpres.ro.

Aeroportul din Geneva este al doilea ca mărime din Elveţia după Zurich şi este un hub foarte important pentru compania aeriană low cost Easy Jet.

“Din cauza vremii nefavorabile din ultimele zile, solul este într-o stare de umiditate foarte avansată. Un avion a rămas blocat în iarbă”, a explicat aeroportul în jurul orelor 22.00 (21.00 GMT).

Geneva şi regiunea sa au fost confruntate cu ploi puternice în ultimele zile.

Pista a fost redeschisă după intervenţia pompierilor.

Incidentul nu s-a soldat cu răniţi, dar a paralizat aeroportul din jurul orei 18.30, obligând la suspendarea tuturor zborurilor atât la sosire, cât şi la plecare.

Datorită măsurilor anti-zgomot pentru a nu deranja locuitorii din vecinătatea aeroportului, decolările şi aterizările zborurilor necomerciale sunt autorizate la Geneva între orele 06.00 şi 22:00.

Pentru zborurile de pasageri, decolările şi aterizările sunt posibile de la orele 06.00 până la 00.30.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...

Codurile galben și portocaliu de caniculă, extinse

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis noi avertizări Cod Galben şi Cod portocaliu de căldură extremă, valabile în toată ţara pe parcursul următoarelor două...

Caniculă, în toată țara. HARTA

Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de astăzi, în Capitală şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între...
Ultima oră
Pe aceeași temă