20 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăȘtirile zileiSănătateOMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la...

OMS: “Peste 900 de cazuri de hepatită acută au fost raportate la copii”

Treizeci și trei de țări au raportat până în prezent 920 de cazuri de hepatită acută severă la copii, cu 270 de cazuri în plus față de luna mai, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

OMS a precizat că jumătate dintre cazurile probabile au fost înregistrate în regiunea europeană, inclusiv 267 din Marea Britanie, în timp ce o treime dintre cazuri au fost înregistrate în Statele Unite, scrie Reuters.

Autoritățile sanitare la nivel mondial au investigat creșterea misterioasă a cazurilor grave de hepatită – sau inflamație a ficatului – la copiii mici. Epidemia a fost raportată pentru prima dată în aprilie în Marea Britanie și de atunci a afectat zeci de alte țări.

Oficialii americani din domeniul sănătății spun că infecția cu adenovirus, un virus comun în copilărie, este principala ipoteză pentru aceste cazuri.

Cele mai recente date ale OMS au fost actualizate la 22 iunie și excludeau patru țări în care cazurile raportate nu au fost încă clasificate.

Dintre cele 422 de cazuri în care sunt disponibile informații legate de sex și vârstă, aproape jumătate au apărut la bărbați, majoritatea având sub 6 ani, potrivit raportului.

OMS a precizat că 45 de copii cu hepatită acută au avut nevoie de transplanturi de ficat, iar 18 decese au fost înregistrate, majoritatea în regiunea Americilor.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

Cele mai aglomerate Vămi în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei au fost ieri, 13 august, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire,...

Cod galben de ploi, în aproape toată țara, până la sfârșitul mini-vacanței de Sfânta Maria. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, astăzi, o atenţionare meteo Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată şi ploi însemnate cantitativ pentru aproape...
Ultima oră
Pe aceeași temă