28.9 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăInternaționalOficial NATO: Rusiei îi lipsesc munițiile și trupele pentru marea ofensivă a...

Oficial NATO: Rusiei îi lipsesc munițiile și trupele pentru marea ofensivă a Ucrainei

Rusia nu are muniții și trupe pentru a începe o ofensivă majoră în Ucraina. Trebuie să-și asigure provizii de muniție din alte țări

Un oficial al NATO a declarat, sub rezerva anonimatului, reporterilor prezenți la Summitul de la Washington că recentele atacuri incendiare, comploturi de asasinat și sabotaj din Europa, fac parte dintr-o campanie sub acoperire a președintelui rus, Vladimir Putin, pentru a submina sprijinul public pentru Ucraina, scrie Reuters.

Oficialul a adăugat că Rusia a suferit pierderi „foarte mari”, în timp ce se luptă să exploateze mici câștiguri teritoriale și că nu are trupe și muniție, pentru a organiza o ofensivă la scară largă.

„Ceea ce trebuie să facă este să ordone unităților fără personal și fără experiență, să se mute în zone pentru a atinge obiective nerealiste”, a spus oficialul, care a dorit să-și păstreze anonimatul. Rusia recruta aproximativ 30.000 de militari pe lună, permițându-i să suporte pierderi mari pe câmpul de luptă, a mai spus el.

„Pentru a susține operațiuni ofensive reale, credem că Rusia ar trebui să asigure provizii semnificative de muniție din alte țări, dincolo de ceea ce primește deja de la Iran și din Coreea de Nord”

oficial NATO

Oficialii occidentali și ucraineni spun că Iranul furnizează drone sinucigașe Rusiei – o acuzație negată de Teheran – iar Coreea de Nord a furnizat Moscovei obuze de artilerie și rachete. Ambii neagă că au avut loc astfel de transferuri.

Oficialul a estimat că Rusia va putea să-și mențină economia de război încă trei-patru ani, iar pentru Ucraina, „va trece ceva timp” până când va reuși să strângă muniția și personalul de care are nevoie, pentru a organiza noi operațiuni ofensive.

„Primul lucru pe care trebuie să-l faci, atunci când te împingi împotriva a ceva despre care Vladimir Putin crede că este sub prag… este să-i arăți că știi ce se întâmplă”

oficial NATO

El a vorbit, de asemenea, despre ceea ce se știe că face China, adică furnizează continuu „piese critice de abilitare” pentru drone, rachete și industria rusă de apărare.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă