7.6 C
București
luni, 9 decembrie 2024
AcasăInvestigații România LiberăO nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici

Despre cum a fost executat Mircea Drăghici, fostul deputat PSD, televiziunile îmbuibate de bani de la partide (circa zece milioane de Euro, anul trecut) nu suflă o vorbă. „O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici” este o nouă filă din dosarul abuzurilor justiției cu epoleți.

Înalta Curte de Casație și de Justiție, prin Completul Morții, a mai făcut o victimă anul trecut. Parlamentarul care a îmbogățit partidele (pe baza legii propuse de el, PSD, PNL, UDMR, PMP, Pro România primesc anual peste 50 de milioane de Euro), Mircea Drăghici, a primit o condamnare de cinci ani, pe baza unui raport mincinos al unor operatori de telefonie mobilă. După trei ani de anchete și de delațiuni, DNA nu l-a putut găsi vinovat, decât că ar fi locuit ilegal într-un imobil achiziționat de PSD în localitatea Voluntari.

Ajuns în fața Completului Morții, format din Ionuț Matei, Horia Șelaru și Aida Popa, sistemul l-a executat, posibil, pentru că i-a fost apropiat lui Liviu Dragnea.

citește și: De ce nu apare vreun lider politic veritabil?

Cum a fost posibil abuzul?

Procurorii DNA au început, în 2019, un dosar la sânge, cu privire la achiziționarea unui imobil în Voluntari de către PSD. La acea vreme, Mircea Drăghici era trezorierul partidului.

Ideea găsirii unei clădiri, ferite de ochii vigilenți ai “vrăjmașilor,” i-a aparținut lui Liviu Dragnea. Acesta a fost sfătuit, la rândul său, de către consultanții israelieni, care voiau un sediu departe de reflectoare.

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici
Mircea Drăghici, în Parlament

Mircea Drăghici a avut două mandate de deputat din partea PSD Argeș. A fost iniţiatorul legii privind finanţarea partidelor şi a campaniilor electorale, prin care partidele primesc peste 50 de milioane de euro anual

LIBERTATEA: PSD și PNL au cheltuit mai mult decât Coca-Cola și Dacia Renault pe publicitate la televiziuni

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici

Rechizitoriul DNA conținea 22 de volume. În instanța Înaltei Curți au apărut 23.

DNA l-a pus sub acuzare pe Mircea Drăghici pentru delapidare și acte de corupție. Dar iată întâmplările. La începutul anului 2018, dezvoltatorul imobiliar Corneliu Geană s-a întâlnit cu trezorierul PSD de atunci, Mircea Drăghici şi a discutat închirierea imobilului, respectiv vila nr. 1 de la stradă pe o perioadă de 10 ani, fiind negociată plata chiriei la 3166 euro/lună şi plata în decurs de un an şi jumătate a chiriei integrale pe 10 ani, adică a sumei de 380.000 euro. Vila nu era mobilată şi a fost închiriată pentru sediul PSD.

citește și: Slăbește fără diete ! Încercare simplă de antrenare a creierului

La a doua sau a treia întâlnire, tot în februarie 2018, Mircea Drăghici  a venit însoţit de soţia sa Georgiana Drăghici, aceasta din urmă iniţiind discuţia legată de achiziţionarea vilei după terminarea perioadei de închiriere a contractului acesteia cu titlu de investiţie pentru fiicele sale. Martorul nu a răspuns imediat, însă a considerat că este o oportunitate, acesta locuind în anul 2018 la Galaţi, după câteva zile având din nou o întâlnire cu soţii Drăghici, fiind de acord cu vânzarea vilei în condiţiile propuse, respectiv pentru suma de 180.000 euro.

La data de 15 februarie 2018, între Corneliu Geană, în calitate de proprietar, şi Partidul Social Democrat, reprezentat de Drăghici Mircea Gheorghe, s-a încheiat contractul de închiriere a aceluiaşi imobil situat în Str. Erou Iancu Nicolae, nr. 135, Voluntari, pe o perioadă de 10 ani. Valoarea totală a chiriei fiind de 380.000 euro.

Fapta nu există

În tot cursul urmăririi penale, dar și în faza de judecată, nu a rezultat din nicio probă că inculpatul a săvârșit fapta de care a fost acuzat, mai exact că ar fi folosit imobilul închiriat de PSD cu titlu de locuință, ceea ce ar întruni elementele constitutive ale infracțiunilor pentru care a fost condamnat.

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici
Marcel Ciolacu dă vina pe fosta conducere a PSD

“Decizia de a nu ne constitui în parte civilă e o decizie a avocaților, a juridicului, nu a președintelui partidului. A fost o decizie continuată, era o decizie luată de fosta conducere, așa au preluat avocații și așa s-a decis”, a declarat Marcel Ciolacu, după anunțarea sentinței definitive a ÎCCJ.

În calitate de director de campanie, Mircea Drăghici participa zilnic la ședințe, uneori rămânând până seara târziu. Acesta a fost, de fapt, motivul real al arestării sale. Că ar fi dormit noaptea acolo. Adică a transformat un sediu de partid în dormitor.

Condamnarea lui Drăghici la cinci ani de închisoare s-a stabilit pe baza unor date eronate, puse la dispoziția magistraților, de către operatorii de telefonie mobilă.

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici
Drăghici era în același timp, în două locuri diferite, conform datelor GPS, livrate de operatorii de telefonie mobilă

Conform bazei de date GPS, “vinovatul” era în același timp și în Piața Presei libere (conform graficelor publicate pe site) și în Voluntari pe Strada Erou Iancu Nicolae,Nr.126 A. Exact la aceeași secundă, distanța reală fiind, conform hărților, de 5,2 Km. Deși graficele dădeau erori majore, magistrații din completul morții n-au luat în seamă.

O nouă victimă a Completului Morții: Mircea Drăghici
Încă o probă a falsului

PSD nu avea voie să aibă un soft de inteligență artificială

După desconspirarea sediului în care se afla AI – softul și hard-ul campaniei de comunicare online – Geană a restituit PSD suma de bani plătită în avans și a desființat contractual de cumpărare cu soția lui Mircea Drăghici. Deci niciun prejudiciu.

În ciuda presiunilor mediatice și ale procurorilor, PSD, condus de Viorica Dăncilă și ulterior de Marcel Ciolacu, nu s-a constituit în parte vătămată, neexistând niciun prejudiciu.

Magistrații de la ÎPCCJ Enescu Dan Andrei şi Foitoş Marius Dan au depus cererea de abținere la ultima ședință de judecată. Valentin Horia Şelaru şi Ionuţ Mihai Matei le-au luat locul. N-a mai contat repartiția aleatorii ale computerelui din lege.

În timpul fondului procesului, unul dintre magistrați a spus că AI nu există. „Nu avem o lege pentru așa ceva,” a replicat uluitor acesta.

Vina că ar fi dormit în sediu, o culpă de gâgă

Din dosarul lui Mircea Drăghici reiese un singur lucru. Statul paralel te execută și fără probe, doar pentru că îndrăznești să ieși din jocul impus de oamenii umbrelor.

Mircea Drăghici nu a beneficiat nici măcar de tragerea la sorți a magistraților, așa cum impune sistemul ECRIS. A fost judecat de Completul Morții, așa cum este cunoscut de către justițiabili. Orice indezirabil regimului nu a scăpat de acesta, spun mărturiile celor condamnați.

Mircea Drăghici a fost executat. În prezent ispășește o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani. I s-a pus în în cârcă o povară de 19.900 de Euro, cât ar fi costat cazarea lui peste noapte. Așa au stabilit judecătorii statului paralel.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Scrisoarea Valerichii din Câmpulung către judele Americii

Comentariul acid al lui CTP la adresa Rezistentei USR: “După declarația iresponsabilă cu privire la Hotărârea CCR de anulare a alegerilor, prin care a...

Simona Halep reacționează dur. „Oamenii slabi sunt răzbunători!”

Simona Halep a avut o reacție fermă pe rețelele sociale, după ce a aflat numele jucătoarelor care s-au opus ca ea să-și recupereze clasamentul...

Offline în era digitală: 800.000 de români încă nu au dat primul click

Cei care trăiesc în afara internetului au vârste cuprinse între 55 și 75 de ani Peste 640.000 de persoane au vârste cuprinse între 55 și...
Ultima oră
Pe aceeași temă