11.3 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

O macara a căzut peste o mașină, în centrul Capitalei. Șoferul este grav rănit

UPDATE 13,45: Șoferul mașinii peste care a căzut macaraua a fost transportat la Spitalul Universitar din București și este în comă. Celelalte trei persoane care se aflau în mașină au primit îngrijiri medicale dar n-a fost nevoie să fie duse la spital.

———————————————-

UPDATE 11,55: Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, aflat la locul accidentului, a precizat că autorizația de demolare fusese emisă de Primăria Capitalei, care ar urma să prezinte această autorizație și Primăriei Sectorului 1. Există ipoteza ca macaraua să se fi prăbușit în urma unei surpări a terenului pe care era amplasată.

———————————————–

UPDATE 11,45: Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul de Interne, a precizat că lac locul accidentului au fost trimise trei echipaje SMURD, care au reușit să taie plafonul mașinii peste care căzuse macaraua, pentru a scoate persoana care rămăsese blocată în mașină.

„Este o misiune cu risc”, a precizat Raed Arafat, întrucât elemente ale macaralei puteau să cadă și peste membrii echipajului de intervenție.

Potrivit primelor informații, brațul macaralei este cel care s-a prăbușit peste automobil. Din fericire, o parte a brațului macaralei a căzut peste un utilaj parcat în zonă, astfel încât impactul asupra autoturismului a fost parțial atenuat.

————————————————————–

Macaraua participa la o lucrare de demolare pe un teren privat de pe raza Sectorului 1, în zona străzii Matei Millo, a anunțat, sâmbătă, primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache.

Potrivit acestuia, lucrarea de demolare era realizată de firma Apolodor.

Macaraua a căzut peste un automobil în care se aflau trei persoane. Una dintre acestea a rămas inițial încarcerată pe locul din dreapta șoferului. Echipajele de intervenție au reușit s-o scoată din mașină iar apoi i-au acordat primul-ajutor medical.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă