6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiO dronă surprinde inundațiile devastatoare din nord-vestul Braziliei

O dronă surprinde inundațiile devastatoare din nord-vestul Braziliei

Videoclipul cu dronă a surprins amploarea devastărilor cauzate de inundațiile din nord-vestul Braziliei de vineri (24 martie), cu apele furioase măturând cartiere și case.

Ploile abundente care au început joi seara (23 martie) în Rio Branco, capitala Arce, au lăsat fără adăpost aproximativ 60 de familii, potrivit autorităților locale, potrivit Reuters.

Consiliul municipal a declarat stare de urgență după ce șapte râuri și-au revărsat malurile și au creat nouă adăposturi pentru victimele inundațiilor.

Potrivit oficialilor locali, aproximativ 36 de cartiere din Rio Branco au fost afectate de ploi.

Încă nu au fost raportate decese din cauza inundațiilor.

O alunecare de teren mortală provoacă distrugeri în Brazilia

O alunecare de teren mortală a adus odată cu ea și multe distrugeri în Brazilia, dar și victime ce sunt acum căutate printre dărâmături.

Cel puțin opt persoane au murit în timpul unei alunecări de teren cauzate de ploile abundente în orașul brazilian Manaus, au declarat autoritățile luni (13 martie), potrivit Reuters.

O alunecare de teren a produs nenumărate distrugeri în Brazilia, dar și morți în rândul adulților și al copiilor

Imaginile arată lucrătorii de la salvare și localnicii lucrând împreună la primele ore de luni pentru a căuta supraviețuitori printre dărâmături.

Presa locală a raportat că trei supraviețuitori au fost salvați. Oficialii au declarat că printre morți se numără patru adulți și patru copii.

Peste 100 de persoane au murit în alunecări de teren în Brazilia

Peste 100 de oameni au murit în alunecări de teren și inundațiile fulgerătoare în orașul Petrópolis din Brazilia, spun oficialii. Orașul, care este situat în munții de la nord de Rio de Janeiro, a fost lovit de ploi torenţiale.

Casele din cartierele de pe deal au fost distruse, iar mașinile au fost luate de ape. Echipele de căutare și salvare caută în continuare pe străzile acoperite de ape și noroi pentru a găsi supraviețuitori.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Răspunzând cererii așa-zișilor deputați ai Transnistriei, Rusia își menține trupele în Republica Moldova, la granița cu Ucraina

Congresul așa-zișilor deputați de la Tiraspol, care s-a desfășurat pe parcursul zilei de 28 februarie 2024, nu a anunțat "unirea" Transnistriei cu Rusia (așa...

Marian Vanghelie, „dirijorul” din umbră al AUR-ului din București și Giurgiu

Fostul primar PSD al Sectorului 5, Marian Vanghelie, nu poate sta departe de jocurile politice chiar dacă are probleme cu justiția și, de...

Cine sunt antreprenorii cu care s-a văzut preşedintele PNL

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în ultima vreme s-a văzut cu mai mulţi oameni de afaceri din România pentru a găsi acea...
Ultima oră
Pe aceeași temă