8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSocialEvenimentO dronă rusească s-a prăbușit în România

O dronă rusească s-a prăbușit în România

O dronă rusească s-a prăbușit în România, în județul Bistrița, în seara zilei de duminică, 13 martie 2022.

Aeronava fără pilot a fost găsită la 100 de kilometri de granița României cu Ucraina. Unele surse au anunțat că este vorba de un aparat militar de zbor fabricat în Rusia. Aparatele de acest model ar fi folosite de obicei pentru misiuni de supraveghere în zona Mării Negre. La anchetarea acestui caz ar participa și reprezentanți ai SRI.

Pe de altă parte, Poliţia Română a deschis un dosar penal pentru zbor neautorizat al unui “aeromodel”. Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița Năsăud a anunțat că primise o sesizare de la un locuitor din comuna Dumitra. Acesta anunțase că a găsit duminică seara, în apropierea locuinţei, un aparat de zbor.

Dronă rusească dotată cu cameră de supraveghere dar fără armament

Primele informații arată că aparatul aerian nu avea armament la bord. Drona ar fi de model vechi, fabricată în fosta URSS. Nu se știe încă dacă ea era dirijată de armata Rusiei sau de cea a Ucrainei.

Acum câteva zile, Ministerul Apărării Naționale anunța că o altă dronă a survolat, timp de câteva minute, zona de nord a României. Acea dronă venea din Ucraina și a trecut ulterior în Ungaria. În final, drona s-ar fi prăbușit în Croația. Potrivit anumitor surse, aeronava căzută în Croația ar fi avut o bombă la bord. Pe timpul trecerii deasupra României, drona nu fusese interceptată de aviația română, întrucât a zburat prea jos.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cine sunt primi 10 candidații PSD la alegerile europarlamentare din 2024

Chiar dacă PSD și PNL au anunțat că vor merge pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024, PSD și-a cam...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Executoare judecătorească, acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei

O executoare judecătorească din Suceava este acuzată că și-a însușit peste 200.000 de lei, bani obținuți din vânzarea unui imobil, pe care trebuia...
Ultima oră
Pe aceeași temă