28.2 C
Bucharest
Saturday, 30 September 2023
HomeInternaționalCriza din UcrainaO dronă a fost găsită în Bulgaria, la 40 de kilometri de...

O dronă a fost găsită în Bulgaria, la 40 de kilometri de România. Aeronava avea atașat un proiectil exploziv

Un cetățean bulgar a descoperit pe litoralul bulgar al Mării Negre, la aproape 40 de kilometri de România, o dronă care avea atașat pe corpul ei un obiect exploziv.

Aparent, drona nu era dintre cele kamikaze, adică dintre cele concepute să explodeze la destinație. Totuși, drona găsită în Bulgaria avea atașat de corpul ei un obiect care ar putea fi un proiectul de mortier de calibrul 82 de milimetri.

Proiectilul nu a explodat. Primarul comunei Tyulenovo (regiunea Dobrici), pe raza căreia a fost găsită drona, a precizat că zona a fost izolată de forțele de ordine, pentru a preveni un accident. Militari ai Forțelor Navale ale Bulgariei intervin pentru neutralizarea dispozitivului exploziv.

Cel mai probabil, drona ar fi căzut în mare și a fost adusă de valuri pe țărm. Nu se știe deocamdată ce proveniență are drona. Din imaginile postate pe internet de cetățeanul bulgar, reiese că ar putea fi vorba de o dronă de cercetare, căreia i s-a atașat, în mod artizanal, un dispozitiv exploziv. Această procedură nu a fost folosită până acum în războiul din Ucraina. Totuși, prima ipoteză luată în calcul este că drona ar fi fost lansată fie de Rusia, fie de Ucraina, pentru a lovi un obiectiv al celeilalte părți.

Bărbatul care a găsit drona și care, apoi, a alertat autoritățile, ar fi angajat la un hotel din zonă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vremea 30 septembrie – Temperaturi de vară la final de septembrie

Astăzi vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit, în toată țara. Cerul va fi variabil, cu înnorări și izolat...

Nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin RO-Alert

 "Dragi locuitori ai Brăilei, doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin Ro-Alert. Autorităţile...

Avertizare Ro-Alert în Tulcea, Galaţi şi Brăila despre “căderea unor obiecte din spaţiul aerian”

 "A căzut ceva, dar nu ştim ce şi cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineaţă când reluăm căutarea. Local am...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies