21.9 C
Bucharest
Saturday, 23 September 2023
HomeȘtirile zileiNumărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunțat marți serviciul public din București.
Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor susține că înmulțirea câinilor de pe străzi se explică prin faptul că „în fiecare primăvară sunt abandonați sute de pui nedoriți, unii cu mame, alții singuri”.

Numărul câinilor capturați de ASPA e mai mare în luna mai 2023 față de alte perioade similare din anii precedenți

Cei mai mulți câini capturați în ultima lună provin din cartiere nou construite care se învecinează cu terenuri întinse, nelocuite, sau zone cu depozite, societăți comerciale sau șantiere unde câinii sunt folosiți pentru pază.

Acești câini fără deținător, care nu sunt sterilizați, se pot înmulți în voie și contribuie la creșterea numărului de câini fără stăpân de pe domeniul public, avertizează ASPA.

Autoritățile mai spun că înmulțirea câinilor fără stăpân poate fi oprită doar prin sterilizare și microcipare, transmite stiripesurse.ro.

Taxă de 170 de lei pentru adopţia unui câine din adăposturile Primăriei Capitalei – proiect

O taxă de 170 de lei va fi percepută persoanelor fizice şi juridice care adoptă un câine dintr-unul din adăposturile municipalităţii bucureştene, în timp ce pentru ONG-uri adopţia va fi gratuită, potrivit unui proiect de hotărâre a CGMB, lansat marţi în dezbatere publică, potrivit Mediafax.

Proiectul modifică Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) nr. 243 /2009 privind controlul reproducţiei câinilor în Municipiul Bucureşti.

Prin noul proiect se are în vedere stabilirea unei taxe de adopţie de 170 de lei pentru fiecare câine adoptat din bazele Administraţiei pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), atât pentru persoanele fizice, cât şi pentru cele juridice, adopţia câinilor rămânând gratuită pentru organzaţiile neguvernamentale. În prezent, cetăţenii şi ONG-urile pot adopta gratuit câini din adăposturile primăriei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:56

VIDEO: Iran și-a expus echipamentul militar cu ocazia aniversării războiului din anii 1980 cu Irakul

Republica Islamică și-a expus vineri (22 septembrie) echipamentul militar cu ocazia aniversării războiului din anii 1980 cu Irakul, inclusiv "cea mai lungă dronă cu...

Genesis Property, prima companie imobiliară din România cu obiectiv de reducere a emisiilor de carbon aprobat de Science Based Targets initiative

București, 21 septembrie 2023 - Genesis Property devine prima companie imobiliară din România care obține aprobarea țintei sale de reducere a emisiilor de...

Un jucător al generației de aur este gazda competiției în acest an

Sute de cetățeni cu dorință de mișcare, dar și de a câștiga, s-au înscris deja la Cupa Sectorului 3 pentru a se înfrunta...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies