5.4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeȘtirile zilei"Nu au fost proteste mari, 1500 de oameni, dintre care unii violenți",...

“Nu au fost proteste mari, 1500 de oameni, dintre care unii violenți”, spune prefectul

“Nu au fost proteste mari, 1500 de oameni, dintre care unii au fost violenți”, a declarat, marți dimineață, prefectul Alin Stoica, despre protestele care au avut loc în Municipiul București în ultimele 24 de ore. Prefectul a făcut această declarație într-o conferință de presă desfășurată la sediul Jandarmeriei.

Protestele au fost neautorizate și au avut loc luni și în noaptea de luni spre marți în Piața Universității, Piața Victoriei și Piața Unirii. 

În urma acestor acțiuni, 12 jandarmi au fost răniți, dintre care trei au fost duși la spital, fără a avea însă nevoie de îngrijiri medicale deosebite. Câteva mașini ale forțelor de ordine au fost lovite și avariate. De asemenea, s-au produs distrugeri la câteva stații ale mijloacelor de transport în comun și la câteva automate de vânzare de diferite produse, au precizat jandarmii.

Din rândurile protestatarilor, 188 de persoane, care au fost violente, au fost identificate și audiate la secțiile de poliție din Sectoarele 1, 3 și 4, au precizat, marți dimineață, reprezentanții Jandarmeriei Capitalei și ai Poliției Capitalei.

Reprezentanți ai forțelor de ordine spun că un alt protest ar fi pregătit pentru marți seară.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Klaus Iohannis a promulgat Legea Pensiilor. Vor fi două majorări anul viitor

Administrația Prezidențială a transmis că președintele României a promulgat miercuri – 29 noiembrie 2023 – Legea Pensiilor, printre alte decrete semnate miercuri. „Decrete semnate de...

Deputatul Orban cere încetarea mandatului de președinte interimar la Camera Deputaților, după scandalul PSD – AUR

Deputatul Ludovic Orban, fost președinte al PNL, cere încetarea mandatului lui Alfred Simonis (PSD) în funcția de președinte interimar al Camerei Deputaților. Simonis a devenit...

Primarul fugar, Cătălin Cherecheș, a fost prins în orașul Augsburg, din Germania

Primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, fugit de 3 zile din țară, a fost prins de poliție în orășelul bavarez Augsburg, din Sud...
Ultima oră
Pe aceeași temă