22.6 C
București
vineri, 24 septembrie 2021

„Nu au fost proteste mari, 1500 de oameni, dintre care unii violenți”, spune prefectul

„Nu au fost proteste mari, 1500 de oameni, dintre care unii au fost violenți”, a declarat, marți dimineață, prefectul Alin Stoica, despre protestele care au avut loc în Municipiul București în ultimele 24 de ore. Prefectul a făcut această declarație într-o conferință de presă desfășurată la sediul Jandarmeriei.

Protestele au fost neautorizate și au avut loc luni și în noaptea de luni spre marți în Piața Universității, Piața Victoriei și Piața Unirii. 

În urma acestor acțiuni, 12 jandarmi au fost răniți, dintre care trei au fost duși la spital, fără a avea însă nevoie de îngrijiri medicale deosebite. Câteva mașini ale forțelor de ordine au fost lovite și avariate. De asemenea, s-au produs distrugeri la câteva stații ale mijloacelor de transport în comun și la câteva automate de vânzare de diferite produse, au precizat jandarmii.

Din rândurile protestatarilor, 188 de persoane, care au fost violente, au fost identificate și audiate la secțiile de poliție din Sectoarele 1, 3 și 4, au precizat, marți dimineață, reprezentanții Jandarmeriei Capitalei și ai Poliției Capitalei.

Reprezentanți ai forțelor de ordine spun că un alt protest ar fi pregătit pentru marți seară.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă