15.6 C
București
miercuri, 7 iunie 2023
AcasăȘtirile zileiNoi schimbări la WhatsApp. Ce se întâmplă cu apelurile vocale

Noi schimbări la WhatsApp. Ce se întâmplă cu apelurile vocale

În multe părți ale lumii, apelurile vocale prin WhatsApp au înlocuit apelurile telefonice obișnuite. Acestea au rămas în mare parte neschimbate de la introducerea lor, emulând apelurile telefonice obișnuite cu un ecran de apel care oferă opțiunile obișnuite de care aveți nevoie în timpul unui apel. Dar aceste tipuri de apeluri sunt adesea mai intruzive decât un chat în care puteți intra și ieși oricând doriți. Potrivindu-se perfect cu recenta introducere a Comunităților, WhatsApp ar putea avea în plan o adăugire importantă pentru capacitățile sale de apelare vocală, în special pentru grupuri. Compania ar putea adăuga o nouă opțiune de „chat audio” care s-ar putea asemăna foarte mult cu chat-urile vocale Discord, potrivit androidpolice.com.

În versiunea beta 2.23.7.12 a WhatsApp, WABetaInfo a reușit să activeze o nouă interfață pentru apelurile audio. Un logo în formă de undă înlocuiește butonul obișnuit de apelare într-un meniu de sus al aplicației Conversații.

Atingându-l, apare un meniu care vă permite să alegeți între Open audio chat și Call group. WABetaInfo a reușit să inițieze o interfață neterminată atașată noilor opțiuni de apelare, deși funcția în sine nu funcționează încă. Atunci când vă aflați într-un chat audio, bara de sus crește pentru a face loc unui buton singular de încheiere a apelului în partea de sus. Presupunem că, pe măsură ce WhatsApp lucrează la această funcție, vor exista mai multe opțiuni în acest nou spațiu din partea de sus a ecranului.

Sursa: WABetaInfo

În timp ce WABetaInfo nu are informații suplimentare despre această funcție, modul în care este configurată în prezent lasă loc pentru unele speculații. Este posibil ca funcția să fie menită să fie o opțiune discretă pentru a intra și a ieși din conversațiile cu prietenii și colegii în cadrul chat-urilor de grup, la fel ca Twitter Spaces, Slack Huddles sau chat-urile vocale din Discord.

Schema de denumire pe care WhatsApp a ales-o sugerează cu siguranță că va funcționa similar cu aceste opțiuni menționate mai sus, în special cu Discord. Faptul că opțiunea Call group (n.r. Apelare în grup) rămâne disponibilă sugerează, de asemenea, acest lucru. Discuțiile audio ar oferi o experiență diferită, deoarece probabil că nu vor apărea non-stop pe telefon până când vă alăturați – așa cum funcționează apelurile vocale și video.

Având în vedere stadiul chat-urilor audio, va dura probabil mult timp până când WhatsApp va fi gata să le lanseze pentru public. La fel ca în cazul oricărei funcții reperate în curs de dezvoltare, nu este de asemenea un lucru sigur că va ajunge vreodată la îndeplinire. Compania ar putea foarte bine să o elimine în continuare înainte de un anunț oficial.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...

Numărul câinilor capturați de ASPA a crescut în luna mai la 183

Numărul câinilor capturați de echipajele de prinzători ale ASPA a crescut în luna mai la 183, a anunțat marți serviciul public din București.Autoritatea pentru...

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru pentru ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului

Un tânăr de 19 ani a fost reținut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără a poseda permis de...
Ultima oră
Pe aceeași temă