17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăNicușor Dan trimite executorii judecătorești în autobazele și depourile STB: se săvârșește...

Nicușor Dan trimite executorii judecătorești în autobazele și depourile STB: se săvârșește o infracțiune

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, spune că vineri dimineața vor merge executorii judecătorești în autobazele și depourile STB: „Vor înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual”

„Tribunalul București, care a spus că această grevă este ilegală și a spus că trebuie reluată activitate, deci este o hotărâre a instanței care poate să fie atacată cu apel, dar până atunci este executorie. (…) Pentru ca lucrurile să fie și mai oficiale mâine dimineață (vineri dimineață – n.r.), adică un executor judecătoresc, care are un rol de autoritate de comunicare și de îndeplinire hotărârile judecătorești, se va prezenta la autobază și de depou și va înștiința oficial că există această hotărâre executorie și că cine nu respectă săvârșește o infracțiune în mod individual. Da, deci nu mai este în contextul de azi dimineață, în care niște oameni au putut să pretexteze că este un protest spontan, individual, dar și noi știm și avem toate dovezile și am făcut plângeri penale pentru asta, că a fost organizat de liderii de sindicat, mai precis pe domnul Petrariu”, spune la TVR Nicușor Dan, conform jurnalul.ro.

Nicușor Dan vrea ca executorii judecătorești să meargă la autobazele STB pentru a nu se invoca neobligativitatea consultării portalului instanței de judecată

El spune că decizia a fost luată pentru că angajații STB pot invoca faptul că nu sunt obligați să consulte portalul instanței de judecată.

„În acest moment, el poate să spună că nu este obligat să se uite pe portalul instanței ca să vadă soluția din dosar, dar în momentul în care va avea comunicarea prin executori judecătorești, mâine dimineață (vineri dimineață – n.r.), atunci va fi pasibil de săvârșirea unei infracțiuni de nerespectare a unei hotărâri judecătorești”, conchide primarul general al Capitalei.

Angajații Societății de Transport București au intrat joi dimineață în grevă spontană, după acțiunea de protest de miercuri. Directorul societății Adrian Criț vorbește de interesele personale ale unui lider de sindicat, dar și de faptul că solicitarea angajaților de majorare cu 200 de lei a salariilor nu poate fi îndeplinită, după majorarea cu 10% de anul trecut, pentru că ar duce la insolvența companiei. STB are 10.600 de angajați.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Incendiul transformat în „frână” de către conducerea Metrorex. Ministerul Transporturilor demarează anchetă. FOTO

Inspectoratul pentru Situații de Urgență spune că s-a intervenit pentru stingerea unui incendiu la metrou, dar Metrorex transmite că a fost doar o „frânare”...

Travelminit.ro: 75% dintre români vor să călătorească mai mult decât înainte de pandemie

75% dintre români și-au exprimat intenția de a călători la fel de mult sau chiar mai mult în următorii ani decât în perioada pre-pandemică....

Ucraina a mai ucis un general al forțelor ruse, ducând numărul acestora la 9

Ucraina a mai ucis un general al forțelor ruse, ducând numărul acestora la 9, de la începutul invaziei din 24 februarie.Un general al forţelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă