8.7 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSocialEvenimentNicușor Dan, promisiune legată de Pasajul Doamna Ghica

Nicușor Dan, promisiune legată de Pasajul Doamna Ghica

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat că Pasajul Doamna Ghica urmează să fie deschis circulaţiei în săptămâna dinaintea începerii noului an şcolar.

“La podul de pe Doamna Ghica am promis că înainte de începerea şcolilor o să dăm drumul. Şcoala începe luni, 11 septembrie, şi în săptămâna dinainte o să dăm drumul la circulaţie. O să mai rămână nişte lucrări sub pod, la amenajarea parcărilor şi mici detalii, dar se va circula pe pod în momentul în care începe şcoala”, a precizat Dan, întrebat despre stadiul acestui proiect, după ce a vizitat Muzeul Copiilor.

Edilul-șef a adăugat că, în prezent, se fac testele obligatorii de rezistenţă a pasajului, menţionând că va fi dat în folosinţă fără recepţie, aceasta urmând a se efectua în câteva luni.

“În acest moment se fac testele. Este obligatoriu, conform legii, este o lucrare de infrastructură şi există normative despre cum se verifică rezistenţa acestei lucrări de infrastructură. Au venit nişte camioane încărcate şi static şi dinamic, care să vadă că structura de rezistenţă rezistă. Va fi dat în folosinţă fără recepţie, dar recepţia nu se va face în 10 ani, se va face în câteva luni după darea în folosinţă”, a explicat primarul general.

Nicuşor Dan a participat la Muzeul Copiilor, la deschiderea unei noi expoziţii interactive şi educative – “Fabrica de Jucării”, în cadrul căreia jucăriile şi jocurile vor prinde viaţă cu implicarea celor mici, care vor descoperi informaţii interesante despre istoria şi materialele folosite la construcţia şi asamblarea jucăriilor, dar şi despre procesul de reciclare.

“Sunt bucuros că am venit la deschiderea acestei expoziţii, suntem în Muzeul Copiilor şi începând de azi s-a deschis o nouă expoziţie – ‘Fabrica de Jucării’, în care copiii şi părinţii pot să afle istoria jucăriilor, materialele din care sunt făcute, procesele tehnologice, cum se ambalează, toate lucrurile legate de cum se produce o jucărie. (…) Am asamblat un ursuleţ. Mi-am adus aminte de diverse lucruri, chiar la început este o mini-expoziţie cu jucării din mai multe epoci şi asta mi-a adus aminte de trecut. (…) Pentru noi e importantă educaţia non-formală, educaţia prin joacă, parte din educaţia non-formală şi, de aceea, sprijinim tipul acesta de iniţiativă”, a afirmat Nicuşor Dan.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă