10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăEconomieEconomie internăNicuşor Dan: Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 miliarde de lei...

Nicuşor Dan: Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 miliarde de lei – în dezbatere publică

Bugetul Capitalei pe 2024, evaluat la 6,5 miliarde de lei, este în dezbatere publică în următoarele 15 zile, a declarat, duminică, primarul general, Nicuşor Dan.

Edilul a afirmat că proiectul de buget a fost publicat vineri pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti.

“În acest an, mesajul consilierilor din PNL a fost că vor să vadă propunerea mea de buget şi să discutăm ulterior, deci această propunere de buget este întocmită împreună cu colegii din USR şi PMP. (…) Desigur că vom avea o discuţie, dar probabil nu săptămâna asta care începe, ci următoarea, când o să aibă timp să analizeze. Legea ne spune că timp de 15 zile trebuie să lăsăm bugetul în dezbatere publică şi încurajez cetăţenii să facă observaţii pe proiectul de buget. După cele 15 zile, putem să convocăm şedinţa de Consiliu General, care va aproba bugetul”, a explicat Nicuşor Dan, scrie Agerpres.ro.

Totodată, Dan a mai precizat și care este componenţa bugetului.

“Am pus în buget 6 miliarde – venituri, parte din impozitul pe salarii al bucureştenilor şi venituri proprii, plus încă 425 de milioane, care sunt achiziţii pe fonduri europene, pe care noi le-am plătit în 2023, dar care ne vor fi decontate în 2024. Deci, cu totul, excluzând viitoare fonduri europene şi excluzând aceste sume care doar tranzitează conturile noastre, este un buget de 6,5 miliarde de lei”, a precizat primarul general, adăugând că subvenţiile la termie şi transport au fost evaluate între 1 şi 1,1 miliarde de lei fiecare.

Printre priorităţile Primăriei Capitalei din acest an, a spus Nicuşor Dan, se numără refacerea a 70 de kilometri din reţeaua de termoficare, un program care să promoveze sportul în rândul elevilor, în valoare de 20 de milioane de lei, reabilitarea a 50 de kilometri de linie de tramvai, înlocuirea a 30 de locuri de joacă, crearea Băncii de ţesuturi la Spitalul Colentina, refacerea sistemelor electrice în spitale din gestiunea Primăriei Generale.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la Realitatea TV, Aleph TV și B1 TV. În presa online am lucrat la Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic. Sunt doctorandă în Științele Comunicării la SNSPA, iar tema mea de cercetare este despre criza alimentară.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

Fiscul vânează vânzătorii de flori, în perioada Mărțișor – Ziua Femeii

Inspectorii din cadrul Direcției generale antifraudă fiscală (DGAF) desfășoară, în perioada 29 februarie - 8 martie a.c., activități de monitorizare și control a contribuabililor...
Ultima oră
Pe aceeași temă