25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăPoliticăNicolae Ciucă, despre proiectul de buget pentru 2024: „Este unul chibzuit”

Nicolae Ciucă, despre proiectul de buget pentru 2024: „Este unul chibzuit”

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, spune că proiectul de buget pentru 2024, care va fi pus în transparenţă în această seară, este unul chibzuit, fiind prioritizate investiţiile, motorul de dezvoltare al ţării.

„Cred că este o chestiune de minute, dacă nu, sper că nu mai mult de un ceas, să avem bugetul în transparenţă. Bugetul este construit în baza tuturor măsurilor care au fost luate pentru a putea să gestionăm cheltuielile bugetare şi să creştem veniturile şi să asigurăm României dezvoltarea economică. Nu este doar o analiză a noastră. Am putut să citim prognozele economice de la instituţiile internaţionale care fac analize pe macroeconomie şi prognoza este una pozitivă pentru ţara noastră, existând potenţial pentru o creştere economică mai mare decât am avut în anul 2023, motiv pentru care bugetul este unul chibzuit. Este un buget în care se asigură obiectivele prioritare, aşa cum ne-am angajat, şi anume să alocăm sumele necesare pentru investiţii”, a afirmat Ciucă, prezent la postul de televiziune Digi 24.

El a spus că investiţiile sunt motorul de dezvoltare al ţării, iar trei sectoare contribuie substanţial la Produsul Intern Brut al României, anume construcţii, IT-ul şi agricultura.

Potrivit lui Ciucă, în bugetul pentru 2024 este alocată cea mai mare sumă pentru Educaţie, ca procent în Produsul Intern Brut. „Am putut să vedem o creştere cu aproximativ 61% a bugetului pentru Educaţie, astfel încât să asigurăm intrarea în vigoare a noilor legi ale Educaţiei, să asigurăm salariile personalului didactic”, a adăugat liderul PNL.

El a mai spus că există o creştere a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi a celui al Ministerului Sănătăţii. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...
Ultima oră
Pe aceeași temă