3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeȘtirile zileiNici prefectul Capitalei nu știe aria cercului

Nici prefectul Capitalei nu știe aria cercului

Prefectul municipiului București, Alin Stoica (USR PLUS), a greșit o formulă de bază din geometrie, într-o declarație telefonică la postul Digi 24.

Declarația a fost exprimată în contexul măsurilor care ar fi necesare pentru combaterea pandemiei. Prefectul s-a referit la distanța minimă de siguranță care trebuie păstrate în spații publice și s-a exprimat astfel:

“Dacă persoana e la doi metri distanţă de orice altă persoană din jur se formează un cerc, cercul respectiv are un perimetru de PI R pătrat, asta înseamnă aproximativ 13 metri pătraţi”.

După cum se învață la matematică, perimetrul cercului are formula 2 PI R. Formula PI R pătrat nu este a perimetrului cercului, ci a ariei cercului. 

Moderatorul emisiunii de televiziune nu l-a corectat pe prefectul Alin Stoica.

Profesia de bază a prefectului Stoica este aceea de jurist.

Amintim că Viorica Dăncilă, fost lider PSD, fusese puternic criticată după ce, în campania pentru alegerile prezidențiale din România, greșise formula ariei cercului. Viorica Dăncilă susținea că formula ariei cercului este R pătrat (în loc de PI R pătrat).

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...

Marcel Herzen și Alfred Bakunin cântă la unison: «noi suntem statul»

Vizita de cinci zile a lui Marcel Ciolacu în SUA reprezintă nu doar călătoria vieții lui pentru a fi  undeva departe, ci pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă