23.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăInternaționalNetanyahu reafirmă că va aduce acasă toți ostaticii ținuți de Hamas

Netanyahu reafirmă că va aduce acasă toți ostaticii ținuți de Hamas

Israelul nu cedează în faţa terorismului, a spus premierul israelian, afirmând că s-a angajat să aducă acasă toţi ostaticii, potrivit actualitate.org.

„Nu vom renunţa până când nu vom finaliza misiunea şi nu îi vom aduce acasă pe toţi ostaticii – atât pe cei vii, cât şi pe cei morţi”, a adăugat Netanyahu, potrivit Sky News.

Israelul afirmă că peste 130 de ostatici au rămas în Gaza, iar aproximativ un sfert dintre aceştia ar fi morţi.

Forţele israeliene au salvat sâmbătă patru ostatici în viaţă din centrul Fâşiei Gaza, a declarat armata. Potrivit Poliţiei, un ofiţer al forţelor speciale israeliene a fost ucis în timpul operaţiunii de recuperare a ostaticilor, scrie Sky News.

Conform aceleiaşi surse, cel puţin 94 de palestinieni au fost ucişi în mai multe lovituri în zona în care a avut loc sâmbătă salvarea ostaticilor, a anunţat guvernul din Gaza condus de Hamas.

Directorul biroului de presă al guvernului a declarat pentru Reuters că 93 de palestinieni au fost ucişi în loviturile israeliene asupra oraşului al Nuseirat şi a zonelor din apropiere. Associated Press a raportat între timp că numărul celor ucişi a crescut la 94.

Forțele israeliene au recuperat din Gaza cadavrele a trei ostatici

Forțele israeliene au recuperat cadavrele a trei ostatici din Gaza, anunță Forțele de Apărare Israeliene (IDF), potrivit BBC.

Trupurile aparțin lui Shani Louk, Amit Buskila și Itzhak Gelerenter. FDI a declarat că aceștia au fost uciși pe 7 octombrie, iar rămășițele lor au fost duse în Gaza.

Presa locală a raportat că trupurile au fost găsite într-un tunel al Hamas.

Aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise într-un atac fără precedent, când atacatori ai Hamas au dat buzna în Israel. Aceștia au luat alte 252 de persoane ca ostatici în Gaza.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

FOTO. Un tânăr a murit și mai mulți copii au fost răniți, într-un accident între un autocar și un autoturism. Planul roșu, activat

Autorităţile din Vâlcea au activat, în această dimineaţă, Planul roşu după ce un autocar plin cu copii s-a izbit de un autoturism, răsturnându-se pe...

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...
Ultima oră
Pe aceeași temă