28.2 C
București
joi, 11 august 2022
AcasăPoliticăCriza politicăNegocierile dintre PNL și PSD se întind și duminică

Negocierile dintre PNL și PSD se întind și duminică

Negocierile pe marginea programului de guvernare dintre PNL și PSD vor continua duminică, a anunțat președintele PNL Florin Cîțu.

„Mai discutăm și mâine”, a spus Florin Cîțu la finalul întâlnirii pe care a avut-o sâmbătă cu reprezentanții PSD.

Întrebat ce capitole de negocieri au fost închise, liderul liberal a răspuns: „În afară de finanțe, justiție și muncă, le vom discuta mâine”.

Și președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că negocierile sunt în proporție de 95% finalizate.

Negocierile dintre PSD și PNL au stabilit până acum

Echipele de la PSD și PNL au negociat sâmbătă conținutul programului de guvernare care va sta la baza viitoarei coaliții între social-democrați și liberali. Ulterior, părțile vor negocia protocolul de guvernare și componența viitorului Guvern.

Negocierile dintre PNL și PSD de duminică vor lămuri capitolele Finanțe, Muncă Justiție, Economie și Sănătate

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, că discuţiile pentru formarea unui nou guvern vor continua pe capitolele Finanţe, Muncă, Justiţie, Economie şi Sănătate, exprimând speranţa că negocierile privind programul de guvernare se vor încheia în cursul zilei, urmând ca ulterior ele să continue pe marginea protocolului de funcţionare a coaliţiei, apoi pe ministere şi premier.

„Sunt capitole – Finanţe, Muncă, Justiţie, Economie, mai e puţin şi la Sănătate şi cam acestea ar fi. (…) Eu sper să închidem astăzi capitolul pe programul de guvernare şi după aceea să începem protocolul şi discuţiile pe ministere şi pe funcţia de premier”, a precizat Cîţu, la sediul PNL, conform jurnalul.ro.

Liderul liberal a adăugat că speră ca săptămâna viitoare să fie dat un vot în Parlament pentru învestirea noului Executiv.

„Eu sper, v-am spus mereu că vreau ca săptămâna viitoare să avem un vot în Parlament”, a afirmat Cîţu.

Întrebat la care dintre cele două partide – PNL şi PSD – va ajunge funcţia de premier, el a spus: „În acest moment discutăm despre programul de guvernare, nu am ajuns la problema premierului nici a ministerelor. Le luăm pe rând, haideţi să ne înţelegem pe programul de guvernare şi după aceea mergem mai departe”.

El a precizat că UDMR este „parte din echipă”, în discuţiile purtate pentru formarea noului guvern.

Negocierile purtate de PNL cu PSD au început săptămâna trecută și liderii celor două partide speră să se finalizeze rapid pentru a permie învestirea guvernului în jurul datei de 18-19 noiembrie.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salvați Copiii critică Legea învățământului preuniversitar

Prevederile proiectului Legii învățământului preuniversitar (LIP) vor adânci inegalitățile dintre copii, atrage atenția Salvați Copiii România. Organizația va trimite un set de propuneri către...

Real Madrid a câștigat Supercupa Europei. VIDEO

Deținătoarea UEFA Champions League, Real Madrid, a învins câștigătoarea UEFA Europa League, Eintracht Frankfurt, în Supercupa Europei. Formația din capitala Spaniei a cucerit Supercupa pentru...

Industria hârtiei este una dintre cele mai stabile

Criza economică, peste care s-a suprapus una de securitate au creat un climat impredictibil, volatil, care pune sub presiune mai toate domeniile. În ciuda...
Ultima oră
Pe aceeași temă