6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeLifestyleNatașa Raab s-a stins din viață. Actrița se lupta de mai mulți...

Natașa Raab s-a stins din viață. Actrița se lupta de mai mulți ani cu o boală gravă, Parkinson

Cunoscuta actriță Natașa Raab a murit la vârsta de 70 de ani. “Coana Chiva” se lupta cu o boală grea, Parkinson.

În urmă cu 3 ani, Natașa Raab a fost diagnosticată cu Parkinson Atipic, iar de atunci a luat decizia de a se retrage de pe micile ecrane.  În luna martie a acestui an, însă, apropiații actriție au declarat, în exclusivitate pentru cancan.ro, că starea de sănătate a actriței se deteriorase.

„Nu poate deloc să mai meargă, nu mai vorbește și nici nu mai mănâncă singură. Scoate cuvinte din când în când, mai leagă fraze, dar fără o logică anume. Se află într-o clinică privată care se ocupă de pacienți cu această boală. Din păcate, pacienții care suferă de Parkinson au nevoie de îngrijiri speciale 24 din 24 de ore, este foarte greu ca cineva să aibă grijă acasă de un bolnav. Este vizitată de prietena ei cea mai bună, însă, în rest, nu vrea să fie văzută așa. Natașa își dorește să fie ținută minte așa cum era înainte: splendidă, fină, veselă, mereu elegantă”, au mărturisit apropiați ai actriței, în primăvara acestui an.

Natașa Raab s-a născut la 15 iulie 1953, în frumosul oraș Huedin, situat în județul Cluj. A cântat jazz pe scena Casei de Cultură a Studenților și a Casei Armatei din Cluj și a făcut parte din Ansamblul Mărțișorul. În căutarea dezvoltării sale artistice, Natașa a studiat canto sub îndrumarea profesoarei Stela Simonetti și a urcat pe scena prestigiosului Teatru Național din Cluj, având onoarea de a colabora cu faimosul actor George Motoi.

După absolvirea liceului Gheorghe Barițiu din Cluj-Napoca, Natașa Raab și-a continuat pasiunea pentru artă la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică (I.A.T.C.) din București. Acolo, sub îndrumarea prestigiosului profesor Mircea Albulescu, a strălucit și a devenit absolventă în promoția anului 1988.

Între anii 1979 și 1988, Natașa a explorat și o altă latură a carierei sale artistice, devenind model la Centrul de Creație UCECOM. După absolvire, și-a continuat cariera ca actriță, aducând bucurie și emoție pe scenele Teatrului Național Marin Sorescu din Craiova și Teatrului Odeon din București.

A avut cancer uterin

Viața a încercat-o pe Natașa Raab de-alungul timpului.

„Ultima mea şansă de a avea copii s-a dus acum 16 ani, când am învins un cancer uterin şi am făcut o histerectomie. Imediat după aceea a venit moda cu inseminările in vitro, dar eu nu mai aveam în ce să inseminez. Nu am copii, însă am mulţi studenţi şi fini. Mi-am dorit foarte mult copii şi ultima mea şansă s-a dus atunci.

Norocul meu a fost că soţul meu, fiind medic, şi-a dat seama că ceva nu este în ordine. M-am mişcat destul de repede şi m-am operat. Cred că Doamne Doamne a fost lângă mine, la fel şi soţul meu care m-a pus să fac nişte citostatice post-operator. Acest lucru mi-a dat şanse să lupt cu aceste celule canceroase”, povestea Nataşa Raab.

YouTube video

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Montarea unui acoperiș: Pașii cheie pe care trebuie să-i cunoașteți

Montarea unui acoperiș este un proces complex și esențial pentru integritatea și durabilitatea unei locuințe. Este important să înțelegeți pașii cheie ai acestui proces...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...

Cum poți combate stresul folosindu-te de natură?

Stresul reprezintă una dintre cauzele majore ale unui stil de viață aflat în derivă, o problemă prezentă la nivel global și resimțită mai ales...
Ultima oră
Pe aceeași temă