15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăPoliticăMoțiunea împotriva lui Bode a fost amânată, la cererea ministrului

Moțiunea împotriva lui Bode a fost amânată, la cererea ministrului

Moțiunea împotriva lui Bode a fost amânată, la cererea ministrului, deși ea trebuia să fie dezbătută în ziua de marți, 11 octombrie 2022.

Ministrul a trimis o scrisoare în care solicita amânarea dezbaterii. Ministrul a invocat, în solicitarea lui, faptul că marți și în următoarele câteva zile are un program foarte încărcat. Unul dintre subiectele despre care ministrul spune că le are pe agendă este semnarea contractului pentru o achiziție de nave multirol, destinate IGSU. După aceea, ministrul Bode are programată o deplasare în Belgia și Luxemburg, din data de 12 octombrie, pentru activităţi legate de Consiliul UE în formatul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI).

Ministrul Bode a cerut reprogramarea dezbaterii asupra moțiunii pentru săptămâna 17 – 21 octombrie.

Moțiunea simplă împotriva ministrului de Interne a fost inițiată de parlamentarii de la USR și Forța Dreptei. Moțiunea se intitulează ”Siguranță și încredere sau debandată și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul pe care l-a creat”. După cum se știe, “Siguranță și încredere” este deviza Poliției Române. Principala acuzație formulată în moțiune împotriva ministrului de Interne este aprobarea unei achiziții de autospeciale BMW pentru Poliția Română.

Cu privire la navele destinate IGSU, contractul de cumpărare a fost semnat marți, 11 octombrie 2022. Este vorba de două nave multirol, de stingere a incendiilor și de căutare – salvare. Cele două vase vor fi construite în România de compania olandeză Damen.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Programul Noua Casă 2024 ia start. Care sunt noutățile

Programul Noua Casă 2024 a devenit operaţional, după ce plafonul de garantare aprobat de Ministerul de Finanţe, în valoare de un miliard de lei,...

Meci nebun pe Arena Națională. FCSB, victorie la limită cu „lanterna roșie”

FCSB a învins-o pe FC Botoșani cu scorul de 3-2, pe teren propriu, într-un meci cu trei cartonașe roșii, și s-a distanțat la 10...
Ultima oră
Pe aceeași temă