7.5 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeBookMircea Cărtărescu lansează la Stockholm un roman în limba suedeză, cu sprijinul...

Mircea Cărtărescu lansează la Stockholm un roman în limba suedeză, cu sprijinul ICR

Scriitorul Mircea Cărtărescu își lansează la Stockholm romanul „Melancolia”, tradus în limba suedeză.

Miercuri, 15 februarie 2023, de la ora 17.00, Mircea Cărtărescu va fi prezent la librăria Söderbokhandeln Hansson & Bruce, situată în centrul capitalei Suediei. Mircea Cărtărescu și scriitoarea suedeză Martina Lowden vor lectura din „Melancolia‟, în limbile română și suedeză. La finalul evenimentului, scriitorul român va acorda autografe.

Evenimentul este organizat cu sprijinul ICR Stockholm și moderat de editoarea Lina Rydén Reynols de la Editura Albert Bonnier.

ICR Stockholm va organiza un al doilea eveniment de lansare a volumului „Melancolia”, joi, 16 februarie 2023, de la ora 18.00, la sediul ICR Stockholm. Aici va veni și Inger Johansson, care a tradus în limba suedeză nouă dintre cărțile scrise de Mircea Cărtărescu. Evenimentul va fi marcat printr-o dezbatere la care participă autorul, alături de jurnalista și scriitoarea suedeză Cecilia Hansson. Mircea Cărtărescu, care are zece volume publicate în limba suedeză, va împărtăși experiența de scriere a cărții „Melancolia” și va răspunde la întrebările din partea publicului.

Albert Bonniers Förlag a publicat, în traducerea lui Inger Johansson, următoarele cărți scrise de Mircea Cărătărescu  : Melancolia (2023), Solenoid (2019), Levanten (2015), Travesti (2013), Dagbok 1994-2003 (2011), Orbitor. Höger vinge (2008), Orbitor. Kroppen (2006), Orbitor. Vänster vinge (2004), Nostalgia (2002, 2023). În 2008, i-a apărut antologia de poezie, En lycklig dag i mitt liv/O zi fericită din viaţa mea, tradusă de Dan Shafran & Lars-Inge Nilsson.

„Melancolia”, publicată la începutul acestui an în Suedia, are deja cronici elogioase în cele mai prestigioase publicații din Suedia. Cartea se află pe primul loc în topul celor mai bune cărți de literatură ale momentului în Suedia, conform cotidianului „Svenska Dagbladet”.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ultima zi națională a lui Iohannis, zi de glorie pentru Ciolacu. Șeful Guvernului a făcut o “baie de mulțime” la Arcul de Triumf iar...

Aproape 3000 de militari, 130 de mașini blindate și 40 de avioane și elicoptere au participat la parada militară de la Arcul de Triumf,...
00:00:52

VIDEO. Palestinienii fug din Khan Younis

Palestinienii și-au părăsit casele din Khan Younis, în Gaza, îndreptându-se spre vest vineri (1 decembrie), după ce luptele dintre Israel și Hamas au reînceput. Avioanele...

Maia Sandu, mesaj de Ziua Națională a României. VIDEO

România este iubită în Republica Moldova pentru ajutorul constant, dar, mai ales, pentru lucrurile care ne unesc - limba transmisă cu dragoste de părinţi,...
Ultima oră
Pe aceeași temă