0.2 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSănătateMinistrul Sănătății ia măsuri la Spitalul Județean Vrancea

Ministrul Sănătății ia măsuri la Spitalul Județean Vrancea

Ministerul Sănătății va trimite o echipă la Spitalul Județean Vrancea, pentru a încerca să amelioreze situația acestei unități medicale.

Despre această problemă a vorbit ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, cu prilejul unei vizite la Focșani. Discuția a pornit de la cazul unei fete de 17 ani, care a murit după o operație de cezariană.

“Nu aş vrea să trec sub tăcere acest incident în care a fost, nu demult, afectată o fetiţă de aici, din judeţul Vrancea, care, din păcate, a decedat. M-am tot gândit cum să facem şi la Spitalul Judeţean de la dumneavoastră să avem o echipă managerială şi o echipă medicală care să lucreze împreună. Şi foarte, foarte curând o să vină o echipă de la noi, de la Ministerul Sănătăţii, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, instituţia care se ocupă de calitatea serviciilor de sănătate, să încercăm să stăm de vorbă cu profesioniştii din sănătate. Pentru că de ei avem nevoie şi fără profesioniştii din sănătate, indiferent ce am face la nivelul Ministerului Sănătăţii sau la nivelul Guvernului, nu vom putea rezolva problemele”, a susținut ministrul Rafila.

Alexandru Rafila s-a referit la situația Spitalului Județean cu prilejul vizitei pe care a efectuat-o, la 12 noiembrie 2022, la filiala județeană PSD Vrancea. A fost ales noul președinte al PSD Vrancea. Acesta este Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

Percheziții la Spitalul Județean Vrancea și la mai mulți angajați

O adolescentă de 17 ani a născut, prin cezariană, la Spitalul “Sf. Pantelimon” din Focșani. Apoi, mama și bebelușul au fost externați, cu toate că femeia se simțea rău. La patru luni de la naștere, mama a murit. Primele informații sugerează că moartea a survenit ca urmare a unor complicații generate de operație. Trei medici de la Focșani sunt acum cercetaţi pentru ucidere din culpă, fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. Procurorii au făcut percheziții în incinta spitalului și la locuințele mai multor angajați ai spitalului.

Copilul de patru luni este sănătos și a rămas în grija tatălui.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un baron PSD deszăpezește drumurile din Tulcea până în 2025

Un fost deputat PSD, abonat la banii statului, dar în special la CJ Tulcea, va încasa peste 4 milioane de euro pentru deszăpezirea...

Ce-i de făcut  azi în România?

Schimbările democratice consacrate de Constituție (1992) au dus și în România la libertăți și drepturi fundamentale de care să se poată bucura fiecare cetățean....

CM Handbal feminin: România a pierdut cu Germania 22-24, dar păstrează șanse matematice la calificare după ce Japonia a învins Danemarca cu 27-26

România a fost învinsă de Germania cu scorul de 24-22 (9-12), joi seara, la Herning (Danemarca), în Grupa a III-a principală a Campionatului...
Ultima oră
Pe aceeași temă