1.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomePoliticăMinistrul Justiției anunță că DIICOT va avea 25 de procurori noi care se...

Ministrul Justiției anunță că DIICOT va avea 25 de procurori noi care se vor ocupa de fenomenul drogurilor

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, declară că Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) va beneficia de încă 25 de procurori care se vor ocupa de fenomenul drogurilor.

„Structura DIICOT este una care are vreo 240 de procurori în total. În secţia legată de antidrog erau 14, acum sunt 16 procurori. Ieri, ca urmare a discuţiei de săptămâna trecută pe care am avut-o cu preşedintele României, cu premierul, cu şefii din sistemul judiciar, eu, în calitate de ministră a Justiţiei, cu toţi colegii din executiv şi legislativ, ne-am aliniat pe nişte concluzii. Una dintre ele a fost aceasta: are DIICOT nevoie de schemă suplimentară pe tematică drog? Categoric da. Are nevoie de resurse financiare şi de tehnică suplimentară? Categoric da. Bun, atunci, doamna procuror Albu (procurorul-şef al DIICOT – n.r), vă rog să îmi înaintaţi soluţia. Mi-a transmis ieri acest momorandum – 25 de procurori care se vor ocupa de fenomenul drogurilor”, a declarat Gorghiu la postul Digi24.

Ea a precizat că opt procurori din cei 25 vor activa în Capitală. „Vor fi repartizaţi în felul următor: opt procurori pe Bucureşti. Se vor concentra pe zona Bucureşti-Ilfov. Va fi un birou teritorial pentru traficul stradal. Sunt cazuri zilnice – traficantul de la colţul şcolii, traficantul din şcoală, pliculeţele de lângă magazin. Sunt sumedenie de cazuri de trafic stradal, motiv pentru care cred că aceşti opt procurori vor avea foarte mult de muncă”, a spus Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a adăugat că un alt procuror va merge la Constanţa, unde în acest moment există un singur anchetator DIICOT pe portul Constanţa.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
00:00:42

VIDEO. Incendiu într-un spital din Italia. Cel puțin trei persoane și-au pierdut viața

Trei persoane au fost ucise în urma unui incendiu care a cuprins în timpul nopții un spital din orașul Tivoli, în apropiere de Roma,...

Abatoarele din Germania caută cu disperare muncitori români de sărbători. Cât este leafa

Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, când toată lumea se așteaptă la vânzări generoase, este nevoie și de mai multă forță de muncă,...

Odobescu și vicepremierul pentru integrare europeană al Ucrainei, despre minoritatea română din statul vecin

Protecţia drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale este importantă pentru un stat ucrainean incluziv, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, în cadrul unei declaraţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă