2.2 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSocialEducațieMinistrul Educației, Ligia Deca, le cere cadrelor didactice încetarea grevei

Ministrul Educației, Ligia Deca, le cere cadrelor didactice încetarea grevei

Ministrul Educației, Ligia Deca, le cere cadrelor didactice încetarea grevei, “astfel încât elevii să își poată da examenele”.

Ministrul lansează această cerere printr-un mesaj postat pe internet în seara zilei de 2 iunie 2023. Cu o zi înainte, guvernul Ciucă aprobase Ordonanța de Urgență care majorează salariile angajaților din Educație. OUG 53 / 2023 a fost publicată în Monitorul Oficial la data de 1 iunie 2023. Ea reglementează creșterea salariilor în Educație cu începere de la aceeași dată, 1 iunie.

“Toate salariile din sistemul de învățământ cresc, niciun salariu nu scade!

Am subliniat astăzi, la conferința de presă susținută la sediul Ministerului Educației, că toate salariile de bază vor fi majorate, ceea ce se va resimți în venitul net al întregului personal din învățământ.

Rugăm cadrele didactice să revină la școală, astfel încât elevii să își poată da examenele. Cu toții ne dorim să putem finaliza acest an școlar în bune condiții!”, a scris, pe facebook, Ligia Deca.

Ea a primit însă replici dure la această postare, unele cerându-i chiar demisia din funcția de ministru.

“În conferința de presă pe care ați susținut-o vineri ați făcut niște simulări ale salariilor luând în calcul gradațiile de merit – doar 16% dintre profesori beneficiază de acest spor – și sporul pentru învățământul special. Ce procent din profesori beneficiază de toate sporurile acestea, cumulate? Probabil 3-4%. De ce dezinformați? Ar trebui să fiți alături de noi, nu să ne denigrați”, este una dintre postări.

“Nu vă este rușine să afirmați că profesorii au primit ce au cerut? În ce realitate trăiți, doamnă? Pentru dumneavoastră 530 de lei înseamnă 25%? Dar condițiile în care ne desfășurăm activitatea? Colegii mei au dreptate, nu sunteți doar incompetenți și nerușinați, mai sunteți și mincinoși!”, este o altă replică adresată Ligiei Deca.

Cererea de majorare a salariilor cu 25 la sută este cea formulată de liderii sindicali din Educație.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă