23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSocialEducațieMinistrul Educației a declarat că la rezultatele bune de la examenele naționale...

Ministrul Educației a declarat că la rezultatele bune de la examenele naționale au contribuit și părinții

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la rezultatele bune de la Bacalaureat și Evaluarea Națională au contributi cu siguranță și părinții.

Într-o intervenție la Digi FM, Cîmpeanu a declarat că „la aceste rezultate bune a contribuit şi efortul părinţilor care au dorit să asigure pregătire propriilor copii. Şi este un efort lăudabil care trebuie apreciat. Asta nu înseamnă că nu este o eroare a şcolii că nu a reuşit să pregătească aceşti elevi măcar pentru media 7”.

De altfel, acesta a mai concluzionat că în mediul rural meditațiile sunt foarte frecvente față de mediu urban.

„Perioade de criză, precum cea pe care am traversat-o, accentuează diferenţele între elevii care sunt slabi şi devin şi mai slabi şi între elevii care sunt buni şi devin şi mai buni pentru că beneficiază de suportul familiei inclusiv prin această pregătire la nivel de meditaţii. În mediul rural meditaţiile sunt mult mai puţin frecvente decât în mediul urban”, a susţinut Cîmpeanu, conform Agerpres.

Mai mult, Cîmpeanu mai susține și faptul că școala ar trebuie să asigure măcar nota 7 fără meditații și teme pentru acasă.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă