30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăMinistrul apărării al Franței vine să ne impună fregatele de război

Ministrul apărării al Franței vine să ne impună fregatele de război

Ministrul francez al Apărării, Florence Parly, a venit la București pentru a face lobby pentru Naval Group, companie care a pierdut recent 80 de miliarde de dolari din contractul reziliat cu Australia, în urma formării unei noi alianțe americano-polineziene AUKUS, care exclude țara din Hexagon. Ministrul apărării al Franței vine să ne impună fregatele de război, conform surselor României libere.

El se află astăzi la Bucureşti, având programate primiri la preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă. Are şi o întrevedere cu ministrul Apărării Vasile Dîncu. Florence Parly şi ministrul apărării Vasile Dîncu au programate declaraţii de presă la ora 9:25. Programul vizitei include primirea de către premierul Nicolae Ciiucă, la ora 10:00, urmată, la 13.30 de primirea la Palatul Cotroceni, conform news.ro.

Ministrul apărării al Franței vine să ne impună fregatele de război

Potrivit Ministerului francez al Apărării, în cadrul întâlnirilor va fi discutată situaţia regională din Europa de Est. Mai ales că Franţa şi-a exprimat disponibilitatea de a trimite efective militare în țara noastră.

Sursele „României libere” susțin că prezența lui în capitala României e motivate de interesul companiei de stat franceze, Naval Group, pentru construcția celor patru fregate, în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Conform Ministerului francez al Apărării, discuţiile ministrului Florcence Parly cu autorităţile de la Bucureşti vor fi centrate pe aprofundarea relaţiilor în domeniul apărării în cadrul parteneriatului strategic dintre cele două state. Inclusiv în domeniul armamentului.

citește și: NATO scoate România și Bulgaria din ciorba rusească

Preşedintele Klaus Iohannis a salutat deciziile preşedintelui SUA, Joseph Biden, şi ale preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la disponibilitatea Statelor Unite şi a Franţei de a trimite trupe militare în România. Ei sunt considerați aliații noștri strategici.

”Aceste demersuri sunt rezultatul eforturilor pe care eu personal şi membri ai Guvernului le-am depus. Am spus-o constant şi repet că suntem gata să găzduim o prezenţă aliată crescută pe teritoriul nostru. De altfel, în urma anunţurilor SUA şi ale Franţei, suntem în contact cu cei doi aliaţi. Vrem să stabilim concret modalităţile de realizare pe teritoriul nostru a prezenţei militare a celor doi parteneri”, a afirmat preşedintele.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Weekend prelungit. Bugetarii sunt liberi pe 15 august

Ziua de 15 august 2022 este zi liberă de la stat, astfel că majoritatea românilor vor beneficia de o minivacanță la mijlocul acestei luni. Adormirea...

Cât de deschise sunt firmele din România la trendul global cage-free?

Tot mai mulți consumatori și tot mai multe firme refuză să consume, respectiv să folosească ori să vândă ouă marcate cu cifra 3 și...

Apartamente de vanzare Bucuresti

ANG Luxury Properties are în portofoliu peste 500 de oferte de apartamente de vânzare în București, în valoare de peste 330 de milioane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă