21.3 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăPoliticăCriza politicăMiniștrii Guvernului Ciucă. Gabriela Firea, șefă peste ape și păduri?

Miniștrii Guvernului Ciucă. Gabriela Firea, șefă peste ape și păduri?

Miniștrii Guvernului Ciucă se pare că au fost stabiliți, iar noul executiv este pe cale să se formeze, să prindă, în sfârșit, contur. Asta, după ce PNL, PSD şi UDMR s-au întâlnit din nou, vineri, începând cu 12.00, pentru a continua negocierile privind noua Coaliție.

Negocierile dintre PSD, PNL și UDMR au fost reluate vineri, după ce delegațiile conduse de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă nu au ajuns, joi, la nici un acord în privința împărțirii ministerelor. Însă, chiar și așa, se întrevede luminița de la capătul tunelului: se pare că miercuri va avea loc audierea miniștrilor în Comisiile de specialitate, iar joi noul Guvern va fi învestit. Deocamdată, între cele două mari formațiuni politice nu există un acord cu privire la cine va da primul premier, însă surse politice susțin că acesta va fi Nicolae Ciucă. 

Miniștrii Guvernului Ciucă. Nume vehiculate

În urma negocierilor de vineri s-a creionat o nouă listă cu viitorii miniștri ai cabinetului Ciucă 2. Însă, aceste nume este foarte posibil să se modifice, deoarece, deocamdată, nimic nu este stabilit oficial. Iată ce nume se vehiculează!

 • Ministerul Apărării – Sorin Grindeanu (PSD)
 • Ministerul de Finanțe – Adrian Cîciu (PSD)
 • Ministerul Muncii – Marius Budăi (PSD) sau Gabriela Firea (PSD)
 • Ministerul Mediului – Tanczos Barna (UDMR)
 • Ministerul Sănătății: Alexandru Rafila (PSD)
 • Ministerul Energiei – Virgil Popescu (PNL)
 • Ministerul de Interne – Lucian Bode (PNL)
 • Ministerul Educației – Sorin Cîmpeanu (PNL)
 • Ministerul de Externe – Bogdan Aurescu 
 • Ministerul Dezvoltării – Cseke Attila (UDMR) sau un ministru din partea PNL
 • Ministerul pentru IMM-uri – Radu Oprea (PSD)
 • Ministerul Culturii – Bogdan Gheorghiu (PNL)
 • Ministerul Sporturilor – Eduard Novak (UDMR)
 • Ministerul Transporturilor – Dan Vîlceanu (PNL) sau Cristian Bușoi (PNL)
 • Ministerul Digitalizării – Raluca Turcan (PNL)
Guvernul Ciucă a fost decis în urma consultărilor dintre liderii PNL și PSD alături de echipele lor de negociere
Florin Cîțu și-a văzut visul spulberat: nu va fi premier

Florin Cîțu s-a supărat și s-a pus singur la colț 

La negocierile de joi, PSD a cerut ministerul Finanțelor, dacă premier va fi Nicolae Ciucă. Florin Cîțu nu a fost de acord cu cedarea acestui minister motiv pentru care a părăsit discuțiile. „Când a înțeles că nu se poate să ia Finanțele, Cîțu s-a ridicat de la masă și până la final a stat într-un colț. A mai intervenit la sfârșit spunând că nu e de acord cu nimic din ce s-a negociat”, spun surse din PSD, participante la discuții pentru Digi24.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

AS Roma a câștigat primul trofeu european, Europa Conference League, în finala cu Feyenoord Rotterdam 1-0

AS Roma a cucerit primul său trofeu continental, Europa Conference League, după ce a învins-o pe Feyenoord Rotterdam cu scorul de 1-0 (1-0), miercuri...
00:00:32

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană e un act provocator

Japonia spune că testul cu racheta nord-coreeană efectuat în preajma vizitei președintelui SUA în regiune e de fapt un act provocator.Ministrul japonez al Apărării,...

Procurorii cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon

Procurorii din Republica Moldova cer arestare preventivă pentru fostul președinte Igor Dodon. Fostul șef de stat este acum reținut, pe termen de 72 de ore....
Ultima oră
Pe aceeași temă