9.1 C
București
joi, 23 martie 2023
AcasăȘtirile zileiMilitarii ucraineni marchează sărbătoarea de Crăciun la Bakhmut

Militarii ucraineni marchează sărbătoarea de Crăciun la Bakhmut

Militarii ucraineni au împodobit un brad de Crăciun în Bakhmut sâmbătă (24 decembrie), când tocmai s-au auzit explozii puternice în depărtare.

 „Crăciunul în timpul războiului este încă Crăciun. Sărbătoarea ar trebui să rămână o sărbătoare indiferent de circumstanțele pe care le avem acum”, a spus Roman Kapinus, un militar ucrainean.

Bakhmut, cu o populație de 80.000 de oameni înainte ca Rusia să lanseze o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie, a devenit un simbol al războiului de uzură care se desfășoară pe o mare parte a frontului de est, unde pozițiile inamice nu s-au deplasat cu greu mai mult de câteva sute de metri, în ultimele săptămâni, potrivit Reuters.

Experții militari spun că orașul pare să aibă o valoare strategică mică pentru ambele părți, dar forțele ruse, inclusiv mercenari care luptă pentru compania militară privată rusă, Grupul Wagner, au intensificat în ultimele zile bombardamentul asupra orașului.

Militarii ucraineni au marcat acum un Crăciun pe front, la Bakhmut, chair dacă luptele au fost și sunt extrem de intense acolo

Militari din armata ucraineană au tras sâmbătă (3 decembrie) cu un obuzier autopropulsat în pozițiile rusești, lângă orașul Bakhmut, din regiunea Donețk.

Lovituri puternice au spart rafale puternice de vânt în timp ce militarii ucraineni au tras obuz după obuze.
„Când primim o comandă, încărcăm și tragem”, a declarat Serhii, un militar ucrainean pentru Reuters. „Nu am primit nicio plângere. Cred că am atins țintele.”

Armata ucraineană trage în pozițiile rusești din Donețk, după ce rușii au încercat să cucerească orașul Bakhmut

Forțele ruse au încercat în mod repetat să pună mâna pe Bakhmut, care se află pe un drum principal care duce la orașele Sloviansk și Kramatorsk. Ambele sunt situate în regiunea industrială Donbas, pe care Moscova încă nu o deține pe deplin.

Rusia intenționează probabil să încercuiască Bakhmut cu avansuri tactice către nord și sud, a declarat ministerul britanic al apărării sâmbătă (3 decembrie).

Un atac cu rachete în orașul Bakhmut din Ucraina provoacă mai multe decese

O lovitură cu rachete în localitatea Bakhmut din Ucraina a provocat mai multe decese în rândul populației civile de acolo.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:00:55

Protestatarii și poliția se ciocnesc la Paris, în timp ce demonstrațiile continuă

Protestatarii au declanșat focuri de lumină și artificii în timp ce poliția a încercat să-i împrăștie cu gaze lacrimogene la Paris marți (21 martie),...

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova

Premierul Ciucă merge în Republica Moldova, într-o vizită de lucru, la data de 23 martie 2023. Vizita premierului României la Chișinău intervine după ce noul...
00:01:06

Un ofițer de poliție german a fost împușcat într-un raid asupra unui grup german de extremă dreapta

Un ofițer de poliție german a fost împușcat și rănit în timpul raidurilor asupra proprietăților din toată țara legate de investigațiile privind mișcarea de...
Ultima oră
Pe aceeași temă