29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăInternaționalMilioane de flori în cel mai arid deșert din lume

Milioane de flori în cel mai arid deșert din lume

În deșertul Atacama din Chile, cel mai arid din lume, au răsărit milioane de flori colorate, fenomenul e datorită precipitațiile neobișnuit de mari pentru acea zonă.

S-a raportat că deșertul Atacama a fost acoperit de milioane de flori, pe o suprafață de aproximativ 300-400 km pătraţi. César Pizarro, şeful departamentului de conservare a biodiversităţii din cadrul Biroului forestier naţional din Chile, a explicat fenomenul prin căderea mai multor precipitații, decât este normal pentru acea zonă, și a subliniat că situația din deșertul Atacama nimic de-a face cu aşa-numitul „deşert înflorit”, care apare primăvara în emisfera nordică.

Cei 11-12 milimetri de ploaie (căzuţi în aprilie), precum şi norii joşi care au fost foarte intenși în regiune şi care umezesc aceste suprafeţe în fiecare noapte, au contribuit la activarea acestor plante.

César Pizarro

Predominant, se întâlnește „patta de guanaco”, o floare purpurie care nu necesită practic apă şi preferă locurile nisipoase.

Expertul a adăugat că încă nu se poate stabili dacă „ceea ce s-a întâmplat în timpul iernilor 2015 şi 2024 este direct legat sau nu de schimbările climatice sau de fenomenele El Niño sau La Niña”. Fenomenul de înflorire timpurie este încă supus analizelor oamenilor de știință.

Iustina Rusu
Iustina Rusuhttp://www.romanialibera.ro
Iustina Rusu, născută în iunie 2002, este o tânără jurnalistă și specialistă în comunicare din Iași, România. A absolvit Colegiul Național "Mihai Eminescu" din Iași și este studentă la Facultatea de Litere, specializarea Jurnalism, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. Începând cu 1 iulie 2024, Iustina s-a alăturat echipei România Liberă, unde contribuie cu articole și reportaje săptămânale, precum și cu știri zilnice pe platforma online a publicației. Iustina are experiență în diverse roluri de jurnalism și PR, incluzând poziția de Coordonator PR la Asociația Studenților Jurnaliști din Iași (2023-2024), reporter la Cuzanet (2022-2023) și colaborator la newsletter-ul "Iașul Nostru" (2023-2024). De asemenea, colaborează cu NewsBox începând din octombrie 2023.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă