24.2 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăInternaționalMesajul summitului NATO: înarmăm Ucraina

Mesajul summitului NATO: înarmăm Ucraina

Liderii NATO vor încheia summitul de joi cu un mesaj clar de sprijinire a Ucrainei și pe contracararea amenințărilor crescânde ale Rusiei asupra Europei, informează Reuters.

Dornic să consolideze legăturile cu parlamentarii americani, indiferent de opțiunile lor politice, Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu liderii democrați și republicani din ambele camere ale Parlamentului. A recunoscut reporterilor că l-a invitat pe Mike Johnson, liderul republican al Camerei Reprezentanților SUA, să viziteze Kievul.

Mulți analiști sunt decepționați că la summitul NATO aniversar de anul acesta nu s-au făcut pași mai serioși pentru aderarea Ucrainei la structurile nord-atlantice.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă