18.7 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSportFotbalMesajul căpitanului cu trei luni înainte de EURO. Stanciu: „Avem cel mai...

Mesajul căpitanului cu trei luni înainte de EURO. Stanciu: „Avem cel mai unit grup de când sunt la națională”

Înaintea meciului amical cu Irlanda de Nord, căpitanul României, Nicolae Stanciu, a declarat că naționala traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere al unităţii grupului.

Echipa națională de fotbal a României începe pregătirea pentru Campionatul European din Germania mâine seară, de la 21.45, cu primul amical al anului, împotriva Irlandei de Nord.

Înaintea partidei de pe Arena Națională, căpitanul tricolorilor, Nicolae Stanciu, jucător care a fost prezent și la EURO 2016, a declarat că naționala traversează cea mai bună perioadă din punct de vedere al unităţii grupului. „Acum nu mai e nevoie de discuţii motivaţionale, acest grup a crescut enorm, trebuie să rămânem la fel şi să reprezentăm tricoul pe care îl purtăm cât mai bine. Peste câteva zile zile se vor face opt ani de când sunt la echipa naţională şi cu siguranţă este cea mai bună atmosferă. Pot spune că este cea mai bună perioadă în aceşti ani şi cel mai unit grup”, a spus jucătorul legitimat la FC Damac.

Stanciu a anunțat încă o dată obiectivul pe care echipa națională îl are la EURO 2024. „Toți băieții se gândesc la Campionatul European, fiecare vrea să se dezvolte şi să îşi ridice nivelul cât mai mult până la acel turneu final. (…) Cred că toată lumea este de acord ca primul obiectiv este să reuşim să ieşim din grupe”, a conchis mijlocașul în vârstă de 31 de ani.

Columbia – România, al doilea amical al naționalei, se joacă pe 26 martie, de la 21:30, pe stadionul Metropolitano din Madrid. În afara meciurilor cu Irlanda de Nord și Columbia, România va mai disputa două partide de verificare pe stadionul Ghencea, înaintea plecării spre Germania, gazda EURO 2024. Tricolorii vor întâlni Bulgaria pe 4 iunie, pentru ca patru zile mai târziu să joace cu modesta formație a statului Liechtenstein.

La Campionatul European, România a fost repartizată în Grupa E, alături de Belgia, Slovacia și câștigătoarea play-off-ului B. Ultima adversară a tricolorilor se va decide dintre Israel, Islanda, Bosnia sau Ucraina.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

NEWS ALERT. Cod roșu de furtună în București și judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi Ilfov

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis joi seara avertizări cod roşu de furtună pentru municipiul Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Călăraşi şi...

Candidat unic sau fiecare cu turta lui?

Românii se întreabă cine va fi noul președinte. Din lecția istoriei, știm că alesul trebuie să aibă firmanul plătit la zi. Dar dacă Înalta Poartă...

Lasconi l-a luat pe Drulă pe la spate, cu avânt (câmpu)lungesc

Ilustrație: Marian Avramescu Alegerile locale și europarlamentare, teoretic, finalizate recent – dacă mai facem uitate câteva sute/mii buletine de vot – au scos la...
Ultima oră
Pe aceeași temă