13.9 C
Bucharest
Saturday, 2 December 2023
HomeȘtirile zileiMedicii din Timișoara le-au vorbit enoriașilor în biserici despre vaccinare

Medicii din Timișoara le-au vorbit enoriașilor în biserici despre vaccinare

Medicii din Timișoara le-au vorbit enoriașilor în biserici despre vaccinare. Este vorba despre bisericile catolice din orașul de pe Bega, unde mai mulți medici au fost primiți pentru a li se adresa credincioșilor după slujba de duminică.

Premieră la Timișoara, unde preoții catolici din oraș și medicii de la Terapie Intensivă au organizat evenimentul numit ”Trup și suflet pentru viață”, o acțiune de voluntariat care are loc la inițiativa medicului Dorel Săndesc de la Asociația pentru ATI ,,Aurel Mogoșeanu’’ Timișoara, relatează Știrile Transilvaniei.

Chiar din această duminică, medicii și-au propus sa meargă, în bisericile catolice din Timișoara, iar la finalul liturghiei să stea de vorbă cu enoriașii și să răspundă la întrebări legate de COVID-19, despre vaccin și despre masurile de prevenire.

Astfel, medicii și preoții își unesc forțele și arată că se îngrijesc împreuna de sănatatea trupească, dar și de cea sufletească a oamenilor.

La eveniment au participat cei mai cunoscuți medici specialiști din Timișoara, fiecare dintre ei mergând într-o altă biserică.

Este vorba despre prof. dr. Dorel Sîndesc, prof. dr. Cristian Oancea, prof. dr. Dan Lighezan, prof. dr. Bogdan Timar, conf. dr. Ovidiu Bedreag, conf. dr. Ovidiu Fira-Mladinescu, dr. Stela Iurciuc, dr. Virgil Musta, dr. Ciprian Gândac.

Bisericile catolice care si-au deschis portile medicilor sunt Parohia I Cetate, Parohia II Fabric, Parohia III Elisabetin, Parohia IV Iosefin, Parohia V Mehala, Parohia VI Fratelia, Parohia VII Freidorf, Biserica Piarista si Biserica Catolica Bulgarească ,,Notre Dame”.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Turnul înclinat din Bologna s-ar putea prăbuși. Autoritățile, în alertă

Turnul medieval Garisenda este unul dintre cele mai emblematice repere ale orașului italian Bologna - și se înclină la fel de mult ca și...

Primul român mort în Gaza ca prizonier al Hamas

Autorităţile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetăţenie, israeliană şi română, ostatic în Fâşia Gaza, anunţă în această dimineaţă...

MAE, atenționare de călătorie în Germania

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în landul german Bavaria că, din cauza ninsorilor abundente...
Ultima oră
Pe aceeași temă