-1.1 C
București
joi, 20 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiMedicii din Timișoara le-au vorbit enoriașilor în biserici despre vaccinare

Medicii din Timișoara le-au vorbit enoriașilor în biserici despre vaccinare

Medicii din Timișoara le-au vorbit enoriașilor în biserici despre vaccinare. Este vorba despre bisericile catolice din orașul de pe Bega, unde mai mulți medici au fost primiți pentru a li se adresa credincioșilor după slujba de duminică.

Premieră la Timișoara, unde preoții catolici din oraș și medicii de la Terapie Intensivă au organizat evenimentul numit ”Trup și suflet pentru viață”, o acțiune de voluntariat care are loc la inițiativa medicului Dorel Săndesc de la Asociația pentru ATI ,,Aurel Mogoșeanu’’ Timișoara, relatează Știrile Transilvaniei.

Chiar din această duminică, medicii și-au propus sa meargă, în bisericile catolice din Timișoara, iar la finalul liturghiei să stea de vorbă cu enoriașii și să răspundă la întrebări legate de COVID-19, despre vaccin și despre masurile de prevenire.

Astfel, medicii și preoții își unesc forțele și arată că se îngrijesc împreuna de sănatatea trupească, dar și de cea sufletească a oamenilor.

La eveniment au participat cei mai cunoscuți medici specialiști din Timișoara, fiecare dintre ei mergând într-o altă biserică.

Este vorba despre prof. dr. Dorel Sîndesc, prof. dr. Cristian Oancea, prof. dr. Dan Lighezan, prof. dr. Bogdan Timar, conf. dr. Ovidiu Bedreag, conf. dr. Ovidiu Fira-Mladinescu, dr. Stela Iurciuc, dr. Virgil Musta, dr. Ciprian Gândac.

Bisericile catolice care si-au deschis portile medicilor sunt Parohia I Cetate, Parohia II Fabric, Parohia III Elisabetin, Parohia IV Iosefin, Parohia V Mehala, Parohia VI Fratelia, Parohia VII Freidorf, Biserica Piarista si Biserica Catolica Bulgarească ,,Notre Dame”.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Cum l-a protejat sistemul pe Fritz să nu ajungă un nou caz Djokovic

Pentru că nu are nicio idee clară de dezvoltare sportivă și culturală, Dominic Fritz, primarul userist al Timișoarei, a anunțat că a gestionat 115...

Putin pune Europa în faţa unei realităţi dureroase – incapacitatea de autoapărare

Președintele rus, Vladimir Putin, a pus Europa în faţa unei realităţi dureroase, aceea a incapacităţii de autoapărare, în condiţiile în care nu se mai...
00:00:45

Antony Blinken a ajuns în Ucraina, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei

Principalul diplomat al președintelui Biden, Antony Blinken, a ajus în Ucraina într-o vizită oficială, pe fondul îngrijorărilor cu privire la invazia Rusiei. Oficialul încearcă...
Ultima oră
Pe aceeași temă