18.4 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăCoronavirusMasca FFP2, obligatorie în România? Ce s-a decis în ședința de Guvern

Masca FFP2, obligatorie în România? Ce s-a decis în ședința de Guvern

Masca FFP2 ar putea deveni obligatorie în România, în contextul în care valul 5 a lovit deja țara noastră, iar tulpina Omicron va deveni în curând dominantă. În contextul actual, premierul Nicolae Ciucă a convocat, luni, o ședință de Guvern, în care s-au discutat măsurile ce ar putea fi impuse. 

România a intrat în valul 5 Covid, iar tulpina Omicron va deveni tulpină dominantă pe teritoriul țării noastre, așa cum deja se întâmplă în mult estate europene. Este normal ca autoritățile să strângă rândurile și să decidă cum vor face față numărului mare de cazuri noi de îmbolnăvire. 

Premierul Nicolae Ciucă a convocat, luni, o ședință de Guvern, în care s-au discutat măsurile ce ar putea fi impuse în contextul valului 5 al pandemiei de Covid care a lovit deja România. Specialiștii au anunțat pentru sfârșitul acestei luni aproximativ 25.000 de infectări zilnice, motiv pentru care autoritățile au început deja pregătirile.

La întâlnirea de luni au participat miniştri şi reprezentanţi ai ministerelor Sănătăţii, Finanţelor, Justiţiei, Educaţiei, Muncii şi Solidarităţii Sociale, precum şi Raed arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Masca FFP2 ar putea deveni obligatorie în România? Alte măsuri care se impun 

La ședința de Guvern de luni s-a discutat despre pregătirea valului 5 de Covid-19. Autoritățile sunt pregătite să impună obligativitatea purtării măștii de protecție FFP2, ca măsură de prevenție „ce ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări”. 

Cu alte cuvinte este foarte posibil ca în viitorul apropiat măștile de protecție clasice să fie înlocuite cu cele de tip FFP2, care oferă o protecție mult mai mare împotriva Covid. În Italia această măsură a intrat în vigoare din 29 decembrie, anul trecut. 

De asemenea, s-a discutat și despre testarea elevilor în școli, despre continuarea campaniei de vaccinare dar și despre introducerea șomajului tehnic pentru angajați. 

Campania de vaccinare continuă în forță 

„În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluția pandemiei în țară și la nivelul Uniunii Europene, fiind evidențiate o serie de măsuri avute în vedere în funcție de această situație, care să protejeze sănătatea românilor și să permită continuarea funcționării școlilor, precum și a sectoarelor economice”, se arată într-un comunicat venit de la Guvern. .

Continuarea vaccinării rămâne, în continuare, cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2. Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenție, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii țări, rămâne portul corect al măștii chirurgicale sau al altor tipuri de măști care să respecte standardele FFP2.

Elevii ar putea primi măști de protecție gratuite

În privința situației din școli, pentru protejarea sănătății copiilor și a personalului didactic, s-a analizat eficiența programelor de testare a elevilor și posibilitatea ca în pachetul de măsuri să fie inclusă și oferirea de măști gratuite copiilor care au nevoie. S-a discutat și despre adminsitrarea testelor anti Covid la școală.

S-a discutat și despre șomajul tehnic

Pentru continuarea în bune condiții atât a funcționării serviciilor publice, cât și a activităților economice care să mențină locurile de muncă, au fost prezentate ca soluții alternanța program de lucru, respectiv șomaj tehnic. În acest sens, Ministerul Muncii și Ministerul Finanțelor se vor asigura că sunt pregătite resursele financiare necesare.

În vederea asigurării unui nivel cât mai ridicat de informare corectă a populației, vor fi derulate activități de comunicare si informare, alături de demersuri de combatere a dezinformării”, arată un comunicat de presă al Guvernului.

Citiți România Liberă și pe Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....
Ultima oră
Pe aceeași temă